De beste Zorgwerkgever

 

 

WZC Familiehof werd 4 keer genomineerd als beste Zorgwerkgever in de categorie woonzorgcentra tot 100 wooneenheden.

Laureaat (WZC Familiehof, 3de beste Zorgwerkgever)
Laureaat (WZC Familiehof, 3de beste Zorgwerkgever)
Winnaar (WZC Familiehof, De beste Zorgwerkgever)
Winnaar (WZC Familiehof, De beste Zorgwerkgever)

 

 
Ook in 2016 werd WZC Familiehof verkozen tot beste ZORGwerkgever van 2016 in de categorie 'Woonzorgcentra tot 100 wooneenheden'
 

 


Directeur Valgaeren (links achteraan) met zijn personeel.
WZC Familiehof is verkozen tot 'beste zorgwerkgever' in de categorie 'Woonzorgcentra tot 100 bedden'.

"Derde keer, goede keer", lacht directeur Koen Valgaeren. "Hoewel we vorige jaren heel tevreden waren met onze nominaties, is het fijn dat we deze keer laureaat zijn." De prijs is toegekend na een medewerkersenquête. Daarvoor konden alle erkende Vlaamse rusthuizen zich inschrijven.

 

 

 

Op basis van de enquête is een oplijsting gemaakt volgens zes verschillende categorieën. Familiehof, waar zeventig medewerkers actief zijn, kwam er in de categorie 'Woonzorgcentra tot 100 bedden' als beste uit.

"We streven ernaar de kwaliteit van onze dienstverlening steeds te verbeteren, zowel voor onze "We streven ernaar de kwaliteit van onze dienstverlening steeds te verbeteren, zowel voor onze bewoners als voor onze medewerkers", zegt Valgaeren. "We doen dat bijvoorbeeld met een flexibele werkplanning en met de oprichting van werkgroepen. Wanneer je veranderingen doorvoert, is het altijd bang afwachten of die de verhoopte resultaat zullen hebben. Dat we nu deze prijs ontvangen, is geruststellend.

De prijs betekent dat we op de goede weg zijn. Het is een teken van vertrouwen van onze zeventig medewerkers. Het is bovendien een aansporing om het nog beter te doen." (BCOR)Foto: hln.be

 

 
 

Op donderdag 18 december 2014 werden de winnaars van het jaarlijks event ‘Zorgwerkgever’ in de bloemetjes gezet tijdens een feestelijke avond in de KBC-toren in Antwerpen.

Meer dan 170 zorgprofessionals, beleidsmakers en leveranciers uit de zorgsector konden er kennis maken met de genomineerde voorzieningen én met de winnaars.

 

WVC Familiehof was opnieuw genomineerd en kaapte wederom de tweede prijs weg.
Concreet betekent dit dat ons Woonzorgcentrum bovenaan de lijst prijkt bij de beste instellingen, tot 100 wooneenheden, in Vlaanderen.
We bekijken het positief en zien het als een bevestiging van vorig jaar; het geeft ons ruimte om nog beter te doen.

 

 

[ extra info ]


 
 
Jo Vandeurzen, minister van Welzijn, Gezondheidszorg en Gezin   Voorstelling Woonzorgcentrum Familiehof

Deze nominatie hebben wij te danken aan de grote inspanningen en investeringen van personeel en directie van de afgelopen jaren.
We zijn terecht trots op:

  • de positieve inspectieverslagen vanwege de verschillende overheden
  • • het behalen van de Smiley, een kwaliteitslabel voor onze grootkeuken

Woonzorgcentrum Familiehof heeft deze nominatie ook te danken aan de vele kleine en grote facetten binnen onze organisatie, zoals:

  • Collegialiteit en doorgroeimogelijkheden
  • Luisterbereidheid van de directie en verantwoordelijken
  • Inspraak medewerkers, o.a. door het oprichten van diverse werkgroepen
  • Bereikbaarheid en aanspreekbaarheid van de directie
  • Moderne infrastructuur
  • Aanreiken van de vele (moderne, nieuwe) hulpmiddelen

 
Het resultaat is niet alleen een nominatie waarop we trots zijn, maar maakt ook duidelijk dat we een woonzorgcentrum zijn waar ondermeer transparantie en innovatie garant staan voor een hoge kwaliteit voor onze bewoners.
 
   

Op 10 december 2013 werd Woonzorgcentrum Familiehof vzw, in aanwezigheid van minister Jo Vandeurzen, genomineerd als Zorgwerkgever 2013.
Concreet betekent dit dat ons Woonzorgcentrum Familiehof vzw, in aanwezigheid van minister Jo Vandeurzen, genomineerd als Zorgwerkgever 2013.

 

 

Provinciale Steenweg 323 - 2627 SCHELLE - Tel.: 03 887 00 19 - Fax: 03 877 42 68 - E-mail: info@familiehof.be