't Residentje - maart - april 2024

‘t RESIDENTJE HET HUISKRANTJE VAN FAMILIEHOF MAART - APRIL Daar is de lente…

KORT NIEUWS GEZELLIGE ACTIVITEITEN WIJ VIEREN FEEST VERBONDENHEID BINNEN FAMILIEHOF WAT STAAT ER ONS NOG TE WACHTEN? 2

3 TERUGBLIK Gezellige activiteiten De maand maart brengt de lente met zich mee en dat is te merken aan onze activiteiten. Traditiegewijs kwam natuurlijk ook Vaderdag aan bod. De maand april startten we met een fantastisch leuk Paaskamp. Verder stond nog de Week van de Valpreventie in de kijker. We haalden onze creatieve geest naar boven en knutselden fleurige lentebloemen.

4 We bekeken mooie prentenboeken over de lente. En gingen ook creatief aan de slag met het thema ‘lente’. TERUGBLIK

5 TERUGBLIK De aaidieren van Stal Deyaert kwamen tijdens de eerste week van maart bij ons op bezoek. Knuffelplezier verzekerd!

6 TERUGBLIK De bewoners van de leefruimte knutselden vrolijke paashazen. Met Pasen verkleedden we ons op ons paasbest.

7 TERUGBLIK Tijdens de Vaderdagweek keken we in mooie prentenboeken, maakten we een leuke Vaderdagcollage en konden onze mannen genieten van een goede scheerbeurt. Onze mannen kregen ook een toepasselijk geschenkje cadeau ter ere van Vaderdag!

TERUGBLIK 8 De week van de Valpreventie stond dit jaar in het teken van ‘wandelen’. Om valpreventie wat meer in de kijker te brengen organiseerden we tal van activiteiten. Zo kwamen bijvoorbeeld een balspel, yoga en een parachutespel aan de beurt. Er werd zelfs een heus valpreventie-parcours aangelegd in de cafetaria waar er handige tips en tricks werden meegegeven. We sloten de Week van de Valpreventie af met een gezellige interactieve wandeling.

9 TERUGBLIK Eveneens de vaste activiteiten kwamen weer aan bod. Zo speelden we leuke gezelschapsspelletjes samen. Ook even lekker relaxen stond uiteraard op onze agenda.

TERUGBLIK 10 Wij vieren feest! Op 12 maart spendeerden we de namiddag op het Seniorenfeest in Schelle. Ook de jarigen van de maanden maart en april werden gevierd met een lekker stuk taart. Op 12 maart organiseerde de gemeente Schelle een spetterend Seniorenfeest. Ook wij waren uitgenodigd! De jarigen van maart en april werden gevierd met een lekker stuk taart en een goede kop koffie of thee.

11 TERUGBLIK Verbondenheid binnen Familiehof Als Familiehofteam staan we sterk. Samen werken aan een fijne leefomgeving voor onze bewoners waarbij kwaliteit centraal staat is daarbij 1 van onze doelen. Zo zorgde ook ons zorgteam weer voor leven in de brouwerij en werkten we tijdens ons eerste Paaskampje intergenerationeel samen met onze bewoners en een groepje kinderen van enkele personeelsleden. Met het prille lentezonnetje op het gezicht brachten zorgkundigen Hugo, Linda en Tatjana samen met een groepje bewoners een verfrissende uitstap naar ijssalon de Scoop. Mela, onze lieve collega uit het onderhoudsteam, zorgde voor leuke Paastakken. Ergotherapeute Zowi zorgde voor een mooie aankleding van de takken.

12 TERUGBLIK Tijdens de eerste week van april viel er heel wat te beleven in ons huis. We organiseerden ons allereerste Paaskampje! Een groepje kinderen van enkele personeelsleden brachten gedurende een week de dag met ons door. We haalden met ons Paaskampje zelfs de krant! We organiseerden allerlei leuke activiteiten zoals leuke gezelschapsspelletjes, samen knutselen en zelfs een interactieve quiz kwam aan bod.

MEI LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. Maand 13 Wijn Simonne 04/06 – 89 jaar Coveliers Filomene 07/06 – 88 jaar Verfaillie Maggy 09/06 – 91 jaar Teunis Mia 11/06 – 75 jaar Van Thienen Monique 18/06 – 74 jaar Nagels Flor 22/06 – 83 jaar Rousseau Eddy 25/06 – 70 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag! Vanderheere Erik 05/05 – 75 jaar De Belder Mathilde 11/05 – 89 jaar Mariën Alex 13/05 – 77 jaar Schaerlaecken Rik 24/05 – 89 jaar Vekemans Rosette 29/05 – 81 jaar

14 Kortverhalen – Hugo Ansems Hugo Ansems, een bewoner van WZC Familiehof, is een heuse creatieve duizendpoot. Hieronder kan je één van z’n kortverhalen lezen, veel leesplezier!

VOORUITBLIK 15 Wat staat er ons nog te wachten? We starten de maand mei met de Moederdagweek, verder staat de ganse maand mei in het teken van de multiculturaliteit. Dit thema sluiten we af met een spetterende playbackshow. Tijdens de maand juni vieren we Vaderdag binnen ons WZC. Op 12 mei is het moederdag. Daarom organiseren we die week verschillende leuke Moederdagactiviteiten. Tijdens de multiculturele maand mei, komen onze buurlanden aan bod. We organiseren tal van activiteiten rond de landen Naderland, Frankrijk en Duitsland. Op 28 mei kunnen jullie vanaf 14u genieten van een spetterende playbackshow met als thema ‘Reis rond de wereld’! In juni wordt vader dan weer gevierd. Tijdens de Vaderdagweek staan er tal van mannenactiviteiten op onze planning.

16 VOORUITBLIK DATA OM TE ONTHOUDEN – TEAM EVENTS

Kunst uit eigen kring Hebben jullie je ook al eens afgevraagd waar al die schilderijen vandaan komen die in de gangen omhoog hangen op het gelijkvloers? Dan kom je dat op deze pagina te weten! Wij werken namelijk samen met diverse kunstenaars die hun werken graag tentoonstellen binnen Familiehof. Momenteel kan je tot en met 30 juni de kunstwerken van Linda Tersago, Arlette Duerinckx, Imelda Hensberge, Nathalie Bleumers, Vivianne Heekhaut en Gaby Vercammen bewonderen. 17

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 18

DE MOPPENTROMMEL 19 Twee jagers in het bos Twee jagers stappen in het bos, een van hen zakt echter plots in elkaar. Hij lijkt niet meer te ademen, zijn ogen staan glazig. De andere kerel haalt zijn telefoon boven en belt naar de hulpdiensten. “Mijn vriend is dood! Wat kan ik doen?”, brengt hij uit. “Kalmeer, ik kan helpen. We moeten eerst zeker weten of hij dood is”, antwoordt de telefonist. Na een korte stilte is er een schot te horen. De jager keert terug aan de telefoon. “Oké, en wat nu?” Geschiedenis Oma ziet het lage cijfer dat haar kleinzoon voor geschiedenis heeft gehaald. "Toen ik nog jong was, had ik altijd een hoog cijfer voor geschiedenis", bromt zij. "Dat zal best, oma, maar in die tijd was er ook nog veel minder geschiedenis!" Twee zwervers Er zitten twee zwervers op een bank in het park. De één legt een stuiver op de bank. Waarop de ander vraagt: "Waarom doe je dat?" Waarop de eerste antwoordt: "Ik wil eens voelen hoe het is om geld op de bank te hebben!"

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 20 Van Evelghem Godelieve (12/08/1936 –21/03/2024) Raes Marcel (25/05/1939 –09/04/2024)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 21

22 ONTSPANNING

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=