't Residentje -januari - februari 2024

‘t RESIDENTJE HET HUISKRANTJE VAN FAMILIEHOF JANUARI - FEBRUARI Vol zin, het nieuwe jaar in!

KORT NIEUWS GEZELLIGE ACTIVITEITEN WINTERSE UITSTAPPEN LEKKER SMULLEN WIJ VIEREN FEEST 2

3 TERUGBLIK Gezellige activiteiten We hadden het ook over tradities rond het vieren van Oud en Nieuw, vroeger en nu. Ook winterse zoekplaten kwamen aan bod. De maand januari stond nog helemaal in het teken van de winter. Tijdens de maand februari vierden we carnaval en schoot ook cupido weer raak tijdens de Valentijnsweken. Met enkele bewoners van de leefruimte gingen we creatief aan de slag rond het thema ‘winter’.

4 TERUGBLIK De laatste week van januari vierden we de poëzie tijdens de gedichtenweek. We luisterden niet alleen naar poëzie, maar kropen ook zelf in de huid van een dichter met enkele prachtige gedichten als resultaat.

5 TERUGBLIK Ook de carnavalsperiode ging dit jaar niet onopgemerkt voorbij binnen WZC Familiehof. Zo keken we in een mooi prentenboek, organiseerden we een quiz en maakten we weelderige knutselwerkjes rond het thema carnaval. Op de SmartTv keken we naar een carnavalsoptocht.

6 TERUGBLIK Tijdens de week van Valentijn vierden we de liefde tijdens verschillende activiteiten. Zo keken we in een prentenboek, vroegen we onze bewoners om liefdesadvies en gingen we creatief aan de slag.

7 Uiteraard kwamen ook de vaste activiteiten weer aan bod. TERUGBLIK Zo speelden we leuke gezelschapsspelletjes zoals bijvoorbeeld Rummikub. Maar we kwamen ook in beweging tijdens de Fit- en de Rol-o-meter. Onze therapiepop, Baby Lily, bracht dan weer heel wat verterende momenten en nostalgische herinneringen boven bij onze bewoners.

8 TERUGBLIK Zowel in januari, als in februari kwamen de kindjes van de Schellebel samen met ons de namiddag doorbrengen.

9 TERUGBLIK Meneer Pierre Callot, bewoner bij ons in het WZC, heeft in de loop der jaren een prachtig arsenaal aan historische foto’s opgebouwd, die hij maar wat graag met anderen deelt. Met die reden organiseerden we een gezellige namiddag in goed gezelschap met slechts een fractie van zijn fotoverzameling, waarbij Pierre het voortouw nam. Het werd een plezierige en leerrijke namiddag.

10 TERUGBLIK Winterse uitstappen Solden shoppen bij Waasland Shoppingcenter, een uitstapje naar Ikea, gezelligheid troef bij Van Uytsel, er was weer voor ieder wat wils. Ook gingen we met een groepje romantische zielen naar het Cultureel Centrum van Aartselaar om daar een Valentijnsfilm te gaan kijken. Met een groepje bewoners trokken we eropuit om leuke koopjes te doen bij Waasland Shopping Center. Ook een uitstap naar meubelgigant Ikea kon in januari uiteraard niet ontbreken.

11 TERUGBLIK Een groepje bewoners uit de leefruimte bracht een gezellige namiddag door bij tuincentrum Van Uytsel. Bij het Cultureel Centrum in Aartselaar gingen we tijdens de Valentijnsweek een romantische film kijken. Nadien was er nog koffie of thee met een heerlijk Valentijnsgebakje.

12 TERUGBLIK Lekker smullen Er stonden weer heel wat gezellige smulmomenten gepland tijdens de eerste twee maanden van het jaar. Zo vierden we Driekoningen en Verloren Maandag, smulden we van een heerlijk verwenontbijt en vierden we de romantiek tijdens onze jaarlijkse Valentijnsbrunch. Driekoningen wordt traditiegetrouw gevierd met mattentaarten. Wie de boon in zijn/haar stukje taart vindt, is koning(in) voor 1 dag. Kan jij herkennen wie hier de boon vond in zijn/haar stukje taart en dus de kroon mocht dragen? Nog een andere traditie is deze van Verloren Maandag, die steeds op de eerste maandag na Driekoningen doorgaat. Er worden dan naar goede gewoonte lekkere appelbollen en worstenbroden gegeten.

13 TERUGBLIK We organiseerden ook een gezellige koffieklets in kleine groep met de bewoners van de leefruimte. Een ander groepje bewoners mocht voor de eerste keer dit jaar genieten van een knus verwenontbijt. Was jij er niet bij? Niet getreurd! We werken met een beurtrol zodat iedere bewoner zeker eens kan deelnemen!

14 TERUGBLIK Uiteraard kon ook een theekransje niet ontbreken tijdens dit druilerige weer. Eveneens de bewoners van de leefruimte konden genieten van een heerlijk en gezellig verwenontbijt. Tijdens de kookvoormiddag van januari maakten we een heerlijk winters menu klaar.

15 Tijdens de kookvoormiddag van februari kon je dan weer de carnavalssfeer herkennen in het menu. TERUGBLIK Met Aswoensdag werden er, naar jaarlijkse gewoonte, lekkere pruimenvlaaikes geserveerd.

16 TERUGBLIK Een andere jaarlijkse gewoonte is dan weer de Valentijnsbrunch. Eerst was er een overheerlijk broodjesbuffet aangevuld met verukkelijke koffiekoeken, perzik met zalmmousse en gevulde eitjes. Nadien waren er voor iedereen nog lekkere balletjes met krieken en als dessert een smeuïge chocomousse of rijstpap.

TERUGBLIK 17 Wij vieren feest! Bij WZC Familiehof vieren we graag feest! Zo hieven we het glas op onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie, vierden we de jarigen van januari en februari, organiseerden we traditiegetrouw een pannenkoekenbak met Maria Lichtmis en kon natuurlijk ook een sfeervol carnavalsfeest niet ontbreken. Op onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie bracht onze directie haar Nieuwjaarswensen over bij een glaasje bubbels en lekkere hapjes.

18 TERUGBLIK De jarigen van de maand januari werden gevierd met een goede kop koffie/thee en een lekker stukje taart. Op 02 februari vieren we traditiegetrouw Maria Lichtmis. De collega’s van het WoonLeefteam bakten maar liefst 200 pannenkoeken voor onze bewoners. Tijdens de namiddag konden onze bewoners genieten van overheerlijke verse pannenkoeken.

19 TERUGBLIK Tijdens het carnavalsfeest viel er heel wat te beleven in de cafetaria. Zo verkleedde het KEAteam zich in het thema ‘door de eeuwen heen’, kon je met hen op de foto bij onze photobooth en kon je smullen van de heerlijke wafels met warme chocomelk! Uiteraard was er ook heel wat ambiance dankzij de leuke feestmuziek en karaoke!

20 TERUGBLIK Ook de jarigen van februari werden niet vergeten. Een groot stuk taart en een goede kop koffie of thee zorgden voor een smakelijke namiddag.

21 TERUGBLIK Verbondenheid binnen Familiehof Driekoningen, driekoningen, … Zorgkundigen Sissi, Jessica en Tatjana verkleedden zich met Driekoningen en gingen zo rond bij onze bewoners. Ze wensten echter geen geld of snoep, maar een mooie glimlach van onze bewoners als geschenk! Als Familiehofteam staan we sterk. Samen werken aan een fijne leefomgeving voor onze bewoners waarbij kwaliteit centraal staat is daarbij 1 van onze doelen. Zo zorgde ook ons zorgteam voor leven in de brouwerij. Enkele zorgkundigen verkleedden zich als Driekoningen en voor carnaval, maakten lekkere poffertjes voor onze bewoners en ook Team Events organiseerde een sfeervolle kaas- en wijnavond.

22 TERUGBLIK Zorgkundige Sissi en Tatjana en ook zorgkundige Adora zorgde weer voor een lekkere traktatie voor onze bewoners van de leefruimte.

23 TERUGBLIK Ook met carnaval brachten zorgkundigen Sissi, Tatjana en Jessica weer leven in de brouwerij bij onze bewoners. Gezelligheid troef tijdens de kaas- en wijnavond georganiseerd door Team Events. Ook bracht het weer wat geld in het laatje voor de renovatie van onze leefruimte.

24 TERUGBLIK Zorgkundigen Linda, Adora en Shanaia maakten lekkere poffertjes voor al onze bewoners.

MAART LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. APRIL 25 Maria Van Tricht 04/03 – 81 jaar Louisa Van den Eynde 09/03 – 89 jaar Josephine De Meyer 10/03 – 86 jaar Lea Kempenaers 16/03 – 84 jaar Leon Van Gucht 18/03 – 95 jaar Nieke Van Acoleyen 28/03 – 86 jaar Maria De Coninck 30/03 – 89 jaar Robert Baffoe 02/04 – 66 jaar Monique Fasoel 09/04 – 85 jaar Mariette Rypens 10/04 – 97 jaar Maria Weyn 12/04 – 81 jaar Rosa Milans 20/04 – 90 jaar Anita De Decker 21/04 – 81 jaar Martha Praet 22/04 – 86 jaar Hugo Ansems 25/04 – 82 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

26 Kortverhalen – Hugo Ansems Hugo Ansems, een bewoner van WZC Familiehof, is een heuse creatieve duizendpoot. Hieronder kan je het vervolg van één van z’n kortverhalen lezen, veel leesplezier!

VOORUITBLIK 27 Wat staat er ons nog te wachten? De maand maart brengt de lente weer in het land en dat is zeker ook te merken aan onze activiteiten. Tijdens de maand maart staat ook het Seniorenfeest op onze planning en Kleding Donelli’s laat zijn nieuwe voorjaarsmode zien tijdens een spetterende modeshow. De maand april openen we met een leuk Paaskampje voor enkele kinderen van onze collega’s. Gedurende de maand maart staat het thema ‘lente’ voorop. Een leuke quiz, gezellige knutselactiviteiten en frisse lente-uitstapjes staan alvast met stip in onze agenda. Op 12 maart trekken we met onze bewoners naar het Seniorenfeest georganiseerd door de Seniorenraad van de gemeente Schelle. Dat belooft een schitterende namiddag te worden. Nu het weer wat mooier wordt, is het ook hoog tijd onze garderobe weer aan te passen. Op 15 maart geeft Kleding Donelli’s een modeshow in ons WZC, waarna je zeker ook de mogelijkheid hebt de getoonde kleding aan te kopen. Tijdens de eerste week van april brengen enkele kinderen van onze collega’s de week met ons door tijdens een gezellig Paaskampje met tal van leuke activiteiten. Wij hebben er alvast zin in, jullie toch ook!?

28 INFO MELDINGSKAART

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 29

30 Reclame

DE MOPPENTROMMEL 31 Engelse les Jantje komt thuis van school en vertelt trots: "Ik heb vandaag mijn eerste Engelse les gehad. Nu kan ik ook ‘dank je wel’ zeggen in het Engels." Zijn moeder antwoordt: "Dat is goed, want tot nu toe kon je dat nog niet eens in het Nederlands." Later als ik groot ben… Op de speelplaats zegt Liesje tegen kleine Jan: “Jammer genoeg kan ik als ik later groot ben, niet met je trouwen." "En waarom niet?" vraagt Jan beteuterd. "Wel," zegt Liesje, "ze trouwen bij ons in de familie alleen onder elkaar: mama met papa, oma met opa en tante Maria met nonkel Luc..." Waarzegster Er komt een man bij de waarzegster, en hij vraagt: "Wat gaat er gebeuren?" De waarzegster kijkt langdurig in haar glazen bol, en zegt: "Morgen overlijdt uw schoonmoeder plotseling!" "Ja... ja..." zegt de man, "dat weet ik wel... maar word ik ook vrijgesproken?"

Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 32 Dierens Camiel (03/10/1925 – 13/01/2024) Brits Rety (18/05/1942 – 15/01/2024) Veulemans Maria (25/08/1939 – 23/01/2024) Geers Jeanne (06/01/1933 – 06/02/2024) Van den Bergh Lisette (06/09/1939 – 08/02/2024) Selleslagh Karel (20/04/1945 – 12/02/2024) De Witte Susanne (28/02/1941 – 20/02/2024)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 33

34 ONTSPANNING

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=