't Residentje - september - oktober 2023

‘t RESIDENTJE HET HUISKRANTJE VAN FAMILIEHOF SEPTEMBER - OKTOBER Hoera voor de herfst!

KORT NIEUWS GEZELLIGE ACTIVITEITEN LEUKE UITSTAPPEN LEKKER SMULLEN VERBONDENHEID IN FAMILIEHOF 2

3 TERUGBLIK Gezellige activiteiten Tijdens de maand september organiseerden we een ‘Terug naar school’-week met tal van leuke activiteiten. Ook de Wereld Alzheimer week kwam aan bod. Tijdens de maand oktober kwam dan weer de herfst piepen en griezelden we tijdens de Halloweenweek. Op 1 september gaan alle kinderen weer naar school. Om nostalgische redenen organiseerden we een leuke ‘Terug naar school’-week. Zo oefenden we ons handschrift tijdens een ouderwetse les schoon schrift. En herinnerden we ons aan het dictée tijdens de spellingswedstrijd.

4 TERUGBLIK Tijdens de Wereld Alzheimer Week organiseerden we heel wat themagerichte activiteiten. Met onze bewoners van de leefruimte knutselden we mooie Vergeet-Me-Nietjes als symbool voor de Wereld Alzheimer Dag. We zongen samen ook liedjes uit de oude doos.

5 TERUGBLIK We maakten met een groep bewoners ook een mooie reminiscentiewandeling langs de bekendste bezienswaardigheden in Schelle.

6 TERUGBLIK De herfst deed zijn intrede en dit was eveneens binnen onze activiteiten te zien. We gingen creatief aan de slag rond dit mooie seizoen. We vermaakten ons prima met een gezellig herfstbordspel.

7 TERUGBLIK Kleding Donelli’s bracht de nieuwe najaarsmode tot in ons WZC. Na een knappe modeshow, kon je ook lekker shoppen in onze cafetaria waar alle kleding mooi stond uitgestald. We speelden ook een leuk sorteerspel en kleurden op nummer rond de herfst.

8 TERUGBLIK Ook Wereld Dieren Dag ging niet onopgemerkt voorbij. We keken in mooie prentenboeken en haalden herinneringen op rond onze huisdieren. We kleurden leuke kleurplaten in rond dit thema.

9 TERUGBLIK Ook dit jaar kwamen de aaidieren van Stal Deyaert bij ons op bezoek.

10 TERUGBLIK De kleuters van de Schellebel brachten een leuke Halloweennamiddag met ons door. We vierden ook Halloween binnen het WZC. Zo speelden we een griezelig bordspel en knutselden we enge spookjes.

11 TERUGBLIK Ook de vaste activiteiten stonden uiteraard weer op onze agenda. Zo werd onze therapiepop Baby Lily weer duchtig geknuffeld en vertroeteld. Competitievelingen konden dan weer deelnemen aan verschillende gezelschapsspelletjes. Iedere maandagochtend turnen we samen in grote groep met kinés Ann en Carina.

12 TERUGBLIK Leuke uitstappen We aten weer lekkere mosselen op St. Anneke. Tijdens de Wereld Alzheimer Week maakten we een rustgevende uitstap naar snoezelruimte ‘t Spinneke. We organiseerden weer heel wat leuke buitenshuise activiteiten. Tijdens de maand september gingen we naar de markt, aten we lekkere mosselen op St. Anneke, kwamen we tot rust bij snoezelruimte ‘t Spinneke en trokken we er met een grote groep op uit naar Scherpenheuvel

13 TERUGBLIK Op dinsdag 26 september trok een grote groep bewoners op bedevaart naar Scherpenheuvel. Een grote liftbus bracht ons veilig en wel ter plaatse. Eerst brandden we een kaarsje om nadien lekker te eten bij restaurant ‘De Leeuw van Vlaanderen’. Vooraleer we weer naar huis keerden, volgden we nog een mis in de basiliek.

14 TERUGBLIK Vrijdag 29 september trokken we voor de laatste keer dit jaar naar de markt van Aartselaar. Een groepje waterratten konden zich dan weer uitleven bij zwembad ‘t Dolfijntje in Willebroek. En of het dol fijn was!

15 TERUGBLIK Op zaterdag 14 oktober trokken we met een grote groep bewoners naar de jaarmarkt van Schelle. Bij Pizza Hut smulden we van een overheerlijk pizzabuffet en maakten we het gezellig.

16 TERUGBLIK Wij vieren feest Naar goede gewoonte werden de jarigen van de maand september en oktober gevierd. De jarigen van de maand september en oktober konden genieten van een lekker stukje taart.

17 TERUGBLIK Tijdens het Halloween feest griezelden we er duchtig op los. We genoten van de snacks en drankjes en maakten het vooral gezellig. Als je lef had, kon je zelf meedoen met onze voeldozen of samen op de foto met een griezel.

TERUGBLIK 18 Lekker smullen… De afgelopen periode genoten we ook van enkele gezellige smulmomenten. Zo haalden we de keukenprinses in ons naar boven tijdens de kookvoormiddagen en werd in het teken van de Wereld Alzheimer week een pannenkoekenbak in de leefruimte georganiseerd. In september maakten enkele bewoners een lekkere Breugheltafel klaar tijdens de kookvoormiddag. Onze bewoners van de leefruimte worden maandelijks getrakteerd op een lekker verwenontbijt.

19 TERUGBLIK Tijdens de Wereld Alzheimer Week organiseerden we een lekkere pannenkoekenbak voor onze bewoners uit de leefruimte. Op 01 oktober vieren wij de Dag van de Koffie. Onze bewoners kregen daarom een heerlijk taartje bij hun kopje koffie.

20 TERUGBLIK We genoten samen van heel wat lekkers en elkaars gezellige nabijheid tijdens een heerlijk herfst-smulmoment. Op de kookvoormiddag van oktober stond een heuse Halloweenmenu op tafel: Spinnensoep, monsterburgers en gemummificeerde brownies!

21 TERUGBLIK Verbondenheid binnen Familiehof De afgelopen periode zette het Familiehofteam zich extra hard in om enkele mooie doelen te behalen. Zo organiseerden we een kippenslag en werd er hard gewerkt aan de renovatie van onze leefruimte. Tijdens de Kom Op tegen Kanker-actie, de inzamelactie voor Marokko van collega Fatiha en de Wereld Alzheimer Week lieten we dan weer onze solidariteit merken. De kippenslag, georganiseerd door Team Events, was niet alleen erg gezellig, maar bracht ook een mooie cent op ten voordele van de renovatie van de leefruimte. Bedankt aan alle aanwezigen en de inzet van onze collega’s!

22 TERUGBLIK Dankzij evenementen zoals onze kippenslag kunnen we in onze leefruimte aan de slag. Enkele moedige collega’s zorgden voor een nieuw kleurtje op de muren en mooi nieuw meubilair. Tijdens onze Wereld Alzheimer Week toonden we onze solidariteit tijdens een heuse cupcakeverkoop.

23 TERUGBLIK Enige tijd terug werd Marokko zwaar getroffen door een aardbeving met alle gevolgen van dien. Collega Fatiha zamelt donaties in voor het goede doel. Wie wil, kan steeds iets doneren bij het onthaal.

24 TERUGBLIK Begin september steunden we de jaarlijkse Kom Op Tegen Kanker-actie met de verkoop van azalea’s. Op 19 oktober spelden we het gele lintje op ter steun van de Dag tegen Kanker. Onze directie trakteerde alle personeelsleden op lekker en vers fruit ter ere van ‘De Dag van de Medewerker’.

Ook het gehele Familiehofteam kreeg een prachtige gelukssteen geschonken. Deze en nog enkele andere stenen kan je vinden in onze gezellige Belevenistuin. 25 TERUGBLIK Onze bewoners kregen een gelukssteen cadeau, beschilderd door lieve artieste Petra Haelewaeters.

NOVEMBER LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. DECEMBER 26 Rosiers Francine 01/11 – 63 jaar De Ley Liliane 04/11 – 83 jaar Oerlemans Mon 04/11 – 85 jaar Van Bercklaer Odille 04/11 – 89 jaar De Cleen Roger 06/11 – 80 jaar De Maeyer Philomene 10/11 – 94 jaar Biscop Hendrik 12/11 – 89 jaar Heyvaerts Simonne 18/11 – 82 jaar Claes Eduard 19/11 – 84 jaar Verhees Jan 05/12 – 85 jaar Talboom Juliëtte 06/12 – 91 jaar Diels Sylvia 07/12 – 91 jaar Leenaerts Angèle 09/12 – 76 jaar Peeters Julien 12/12 – 78 jaar Guiljam Maria 16/12 – 96 jaar Ceulemans Angèle 19/12 – 92 jaar De Grave Annie 19/12 – 93 jaar Cocquyt Agnes 19/12 – 97 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

27 Bewoner in de kijker… In deze rubriek vinden jullie een bewoner die we graag eens extra in de bloemetjes willen zetten! In deze editie zetten we graag onze lieve bewoonster, Jozefien Van Rompaey, eens extra in de kijker! Via deze weg willen we haar enorm bedanken voor haar dagelijkse hulp bij het dekken van de tafels. Bij deze, Jozefien, een welgemeende dikke merci!

28

VOORUITBLIK 29 Wat staat er ons nog te wachten? De Feestdagen staan weer voor de deur en natuurlijk zijn ook wij in de ban van het Kerstfeest en Oud en Nieuw. Uiteraard verwelkomen we eerst nog de Goedheiligman en zijn knecht. We beleven ook weer heel wat plezier op onze najaarse uitstappen. Tijdens de maand december beleven we heel wat shopplezier bij Van Uytsel en Ikea, waar we natuurlijk ook weer smullen van een lekker taartje. ‘Wie komt er alle jaren, daar heel uit Spanje varen?’ Op 06 december verwelkomen we Sinterklaas en Piet in ons WZC. Na Sinterklaas komen we helemaal in de Kerstsfeer tijdens de verschillende activiteiten en feestjes! Van feestjes gesproken… Op 27 december swingen we de pannen van het dak tijdens een spetterend optreden van Enjoy!

30 Kortverhalen – Hugo Ansems Hugo Ansems, een bewoner van WZC Familiehof, is een heuse creatieve duizendpoot. Hieronder kan je één van z’n kortverhalen lezen, veel leesplezier! Wordt vervolgd…

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 31

DE MOPPENTROMMEL 32 De seizoenen De onderwijzer vraagt Klaas om de seizoenen op te noemen. 'Lente, herfst en winter', zegt Klaas. 'En waar blijft de zomer?' 'Dat heb ik me ook al afgevraagd, meneer!' antwoordt Klaas. Dure vissen Joep vraagt in de dierenwinkel: ‘Wat kosten goudvissen?’ De winkelbediende zegt: ‘Twee euro per stuk.’ Joep: ‘Dat is veel te duur. Heeft u ook zilvervissen?’ Onduidelijk Tijdens een proefwerk betrapt de juf Sofietje op spieken. Ze roept: ‘Dit is nu al de derde keer dat ik je naar andermans blad zie kijken!’ ‘Ik kan er niets aan doen, juf,’ zegt Sofietje. ‘Zij schrijft zo onduidelijk!’

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 33 Maria Swiggers (26/11/1932 – 05/09/2023) Jeannine Vingerhoets (20/02/1946 – 11/09/2023) Eddy Reyniers (30/12/1946 – 15/09/2023) Josephine Mostien (30/06/1933 – 19/09/2023) Julienne De Boeck (12/03/1936 – 22/09/2023) Tinneke Macharis (16/10/1926 – 05/10/2023) Jacqueline Hellemans (05/01/1938 – 05/10/2023) José Van Beurden (29/05/1931 – 11/10/2023) Victor Van Migro (13/06/1939 – 12/10/2023) Alice Verschueren (10/05/1937 – 18/10/2023) Thérèse Van Eynde (18/04/1932 – 25/10/2023) Mireise Van de Voorde (15/07/1937 – 26/10/2023) Lea Beeldens (07/01/1937 – 27/10/2023) Herman De Groote (11/05/1932 – 08/11/2023)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 34

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=