't Residentje - juli - augustus 2023

KORT NIEUWS ZOMERSE ACTIVITEITEN ZOMERSE UITSTAPPEN WIJ VIEREN FEEST GEZELLIGE SMULMOMENTEN 2

3 TERUGBLIK Zomerse activiteiten Tijdens de zomermaanden hadden we weer heel wat leuks in petto. Zo stonden de maanden juli en augustus niet alleen in het teken van de zomer, ook de Tour De France-, Moederdag-, Kunst- en Prideweek passeerden de revue. Gedurende de maanden juli en augustus organiseerden we verschillende leuke activiteiten rond het thema zomer. Tijdens de zomerse cinema konden jullie kijken naar de iconische film ‘Mamma Mia’.

4 TERUGBLIK We kleurden ook mooie kleurplaten in. Het begin van de maand juli stond eveneens in het teken van de Tour de France. Zo organiseerden we leuke creatieve activiteiten rond de TdF. We speelden ook een interessant TdF bordspel.

5 TERUGBLIK Tijdens de Tour de France worden er grote lichamelijke prestaties geleverd, zo ook in WZC Familiehof. Onze bewoners konden deelnemen aan een leuke wielerwedstrijd ‘Tour de Familiehof’. Het doel? Samen 1000km fietsen. De week van 07 augustus stond dan weer in het teken van de kunst en Pride. De Pride is een openbare optocht waarbij de LGBTQAI+ gemeenschap in het middelpunt staat. Beide onderwerpen kwamen talrijk aan bod in onze activiteiten tijdens deze week.

6 TERUGBLIK De week van 14 augustus stond in het teken van Moederdag. We organiseerden verschillende leuke activiteiten rond deze feestdag. We organiseerden een Moederdagcinema met de film Sissi en zorgden voor een relax sfeertje tijdens ons verwensalon.

7 TERUGBLIK Uiteraard stonden ook onze vaste activiteiten opnieuw op onze agenda. Zo konden enkele dames genieten van een welverdiend manicure. Competitievelingen konden dan weer hun hartje ophalen tijdens 1 van de vele gezelschapsspelletjes. Ook therapiepop Baby Lily zorgde nogmaals voor een lacht op het gezicht van onze bewoners.

8 TERUGBLIK Zomerse uitstappen Tijdens de zomermaanden stonden er verschillende leuke uitstappen op de planning. Zo gingen we naar de markt en Pennekenvolt, maar ook de Dansnamiddag van de Seniorenraad en een restaurantbezoek op St. Anneke stonden met stip in onze agenda. Rustig kuieren op de markt van Aartselaar en nadien een welverdiend drankje op een gezellig terras. Meer moet dat niet zijn! Niet alleen na een marktbezoek maken we tijd om ‘een terrasje te doen’, ook bij Pennenkenvolt genieten we van een lekker drankje.

9 TERUGBLIK Enkele bewoners van onze leefruimte konden dan weer tot rust komen bij snoezelruimte ‘t Spinneke. Een ander groepje trok er opuit naar de sporthal van Niel.

10 TERUGBLIK Bij restaurant De Zeester aten we de lekkerste mosselen met friet.

11 TERUGBLIK Wij vieren feest! Niet alleen de jarigen van juli en augustus werden gevierd, ook rond de Nationale Feestdag en de Tour de France werd een leuk feestje gebouwd. Bij een bezoek aan het Tomorrowland Buurtfeest en een optreden van Djuke Box snoven we dan weer de festivalsfeer op Op 21 juli viert ons Belgenland de Nationale Feestdag. Op 19 juli organiseerden wij een frietkot en grote quiz in het teken van onze Feestdag.

12 TERUGBLIK Traditiegetrouw sloten we de Tour de France-weken af met een groot feest. Lekkere hapjes en drankjes in thema van de gele, rode en bolletjestrui maakten het compleet. Alle deelnemers van de fietswedstrijd kregen een leuke medaille als aandenken. Via loting werden ook de gele, groene en bolletjestrui uitgedeeld.

13 TERUGBLIK Ook dit jaar konden festivalgangers zich uitleven op Tomorrowland, het wereldwijd bekende festival dat plaatsvindt in de Schorre in Boom. Onze bewoners konden de festival site verkennen tijdens het Tomorrowland Buurtfeest. We keken onze ogen uit bij het zien van de verschillende podia. En zoals echte festivalgangers aten we achteraf nog een goed pak friet.

14 TERUGBLIK De dag na het Buurtfeest kwam Mario Duke optreden in onze cafetaria. Hij bracht de sfeer er goed in. Enkelen waagden zich zelfs op onze dansvloer! Ook de jarigen van juli en augustus werden weer gevierd!

15 TERUGBLIK Traditiegetrouw organiseerden we ook dit jaar weer een zomerfeest. Frisse hapjes, zoete sangria, sfeervolle zomermuziek en gezellige activiteiten brachten leven in de brouwerij. De Seniorenraad van Schelle plande op 17 augustus hun jaarlijkse dansnamiddag in.

TERUGBLIK 16 Gezellige smulmomenten Tijdens de zomermaanden maakten we tijdens de kookvoormiddagen een fris zomers menu en konden we verkoeling zoeken bij ons zomers ijssalon. Tijdens het ijssalon kon je kiezen voor een lekkere coupe vanille-, aardbei- of chocoladeijs met een topping naar keuze.

17 TERUGBLIK Samen met de bewoners van de leefruimte maakten we een overheerlijke appelcake. Tijdens de kookvoormiddag van de maand juli zetten we een heerlijk zomers menu op tafel!

18 TERUGBLIK De kookvoormiddag van augustus stond volledig in het teken van Moederdag. Op het menu, de smaak van toen: tomatensoep met balletjes, asperges à la flamande en rijstpap met bruine suiker!

SEPTEMBER LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. Maand 19 Cools Annie 02/09 – 90 jaar Van den Bergh Lisette 06/09 – 84 jaar Goossens Suzanne 09/09 – 74 jaar Loos Marie-Jeanne 17/09 – 89 jaar Vandyck Jef 18/09 – 84 jaar Van den Bergh Els 27/09 – 74 jaar Keirsmaekers Florentine 01/10 – 96 jaar Keirsmaekers Maria 01/10 – 96 jaar Dierens Camiel 03/10 – 98 jaar Verelst Ludo 11/10 – 76 jaar Plessers Gerda 13/10 – 88 jaar Lozano Gonzales Antonia 14/10 – 73 jaar Macharis Tinneke 16/10 – 97 jaar Frederickx Dré 16/10 – 69 jaar Pauwels José 21/10 – 88 jaar Van Rompaey Jozefine 23/10 – 88 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

VOORUITBLIK 20 Wat staat er ons nog te wachten? Het najaar staat voor de deur en we hebben weer heel wat leuks voor jullie in petto! 1 september is in aantocht. Alle kinderen bereiden zich stilaan voor op de eerste schooldag. Tijdens de eerste week van september plannen wij daarom enkele leuke ‘Terug naar school’ – activiteiten in. Tijdens de Wereld Alzheimer week in september organiseren we een Reminiscentie-wandeling, cupcakeverkoop ten voordele van de Alzheimer Liga en een pannenkoekenbak in de leefruimte Tijdens de maand oktober staat de herfst dan weer in de belangstelling. We zoeken de gezellige warmte binnen op, nu het weer wat kouder wordt. Op 31 november is het Halloween en dit laten we ook in het WZC niet onopgemerkt voorbij gaan.

Kunst uit eigen kring 21

22 Kortverhalen – Hugo Ansems Hugo Ansems, een bewoner van WZC Familiehof, is een heuse creatieve duizendpoot. Hieronder kan je één van z’n kortverhalen lezen, veel leesplezier!

23

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Wie wil, kan aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen steeds leveren op dinsdag. Betaling zal verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 24

DE MOPPENTROMMEL 25 Eieren leggen De meester vraagt aan Jantje: ‘Jantje, als ik nu 3 eieren op tafel leg en jij legt er nog 4 bij, hoeveel eieren zijn er dan?’ Waarop Jantje antwoordt: ‘3 meester, ik kan namelijk geen eieren leggen.’ Hoe gaat het met de kinderen? Op een middag komt de ene kip de andere tegen op de boerderij. De ene kip vraagt aan de andere kip: ‘Zeg hoe is het nog met je kinderen? Alles goed?’ Waarop de andere kip antwoordt: ‘Het gaat heel goed met hen, de ene is advocaat geworden en de andere uitsmijter!’ Raadseltje… Waarom kan een ei niet bevriezen? Omdat er een dooier in zit!

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 26 Prins Josephina (16/03/1931 – 10/07/2023) Mombaerts Stan (28/08/1933 – 27/07/2023) De Belder François (24/11/1942 – 04/08/2023) Van Camp Jeanne (21/07/1930 – 19/08/2023)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 27

28 ONTSPANNING Verbind de punten

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=