't Residentje - mei - juni 2023

‘t RESIDENTJE HET HUISKRANTJE VAN FAMILIEHOF MEI - JUNI Laat de zon in je hart!

KORT NIEUWS GEZELLIGE ACTIVITEITEN LEUKE UITSTAPPEN WIJ VIEREN FEEST LEKKERE SMULMOMENTEN 2

3 TERUGBLIK Gezellige activiteiten De maand mei stond volledig in het teken van de multiculturaliteit. Zo kwamen Mexico, Italië, Indonesië en Egypte aan bod. Ook vierden we Moederdag in mei. De maand juni stond dan weer in het teken van sprookjes en Vaderdag. Tijdens de eerste week van mei stond het land Mexico centraal. We organiseerden een spel en een leuke quiz. Ook creatieve activiteiten en een prentenboek kwamen stonden op de planning.

4 TERUGBLIK Italië kwam de tweede week van mei aan bod. We speelden een spel, knutselden de Scheve Toren van Pisa en organiseerden een leuke quiz. Als derde in de rij volgde het land Indonesië.

5 Het land Egypte sloot onze multiculti maand af. We organiseerden ook algemene multiculturele activiteiten tijdens de maand mei.

6 TERUGBLIK Tijdens de Moederdagweek organiseerden we verschillende leuke activiteiten.

7 TERUGBLIK Op woensdag 17 mei konden jullie genieten van een heuse playbackshow.

8 TERUGBLIK Ook onze gewoonlijke activiteiten stonden op de planning. Zo trainden we ons lichaam tijdens de Fit-ometer. Creatievelingen konden hun hartje ophalen tijdens de verschillende knutselmomenten. Tijdens het nagelsalon konden enkele dames even zalig relaxen. Ook onze mannen konden zich even ontspannen bij het rijdend barbiersalon.

9 TERUGBLIK De kinderen van de Schellebel brachten tijdens de Moederdagweek een namiddag met ons door. En ook net voor de start van de zomervakantie kwamen ze nog een keertje langs.

10 TERUGBLIK Tijdens de 2 laatste weken van juni werkten we rond het thema sprookjes. Zo keken we in een mooi prentenboek. We speelden ook het ‘Sprookjesduospel’.

11 TERUGBLIK Ergotherapeute Thisbe en kinesiste Ann planden een sportieve namiddag in. Zo werden er leuke groepsactiviteiten gedaan. En kwamen er ook verfrissende spelletjes aan bod.

12 TERUGBLIK Leuke uitstappen We maakten leuke uitstappen naar de markt, snoezelruimte ‘t Spinneke en Restaurant de Zeester op St. Anneke Het frisse ochtendweer hield ons niet tegen toch te genieten van een uitstapje naar de markt in Aartselaar. We trokken er ook op uit naar snoezelruimte ‘t Spinneke om even helemaal te ontspannen.

13 TERUGBLIK De lekkerste mosselen eten wij al jaren traditiegetrouw bij restaurant ‘De Zeester’ op het alom geliefde St.Anneke. Ook in juli trokken we er met ons busje weer op uit!

14 TERUGBLIK Wij vieren feest De jarigen van mei en juni werden gevierd met lekkere taart. Ook Moederdag stond in de kijker. Het einde van de multiculturele maand werd gevierd met een leuk feest. Tijdens de maand mei werden de jarigen in de leefruimte gevierd met een lekker stukje kriekenvlaai. Op het einde van de Moederdagweek kregen onze bewoonsters een mooi bloemetje cadeau.

15 TERUGBLIK Het einde van de multi culturele maand werd gevierd met een leuk feestje. Met wat sfeervolle Mariachi muziek op de achtergrond snoepten we van lekkere hapjes uit Mexico, Italië, Indonesië en Egypte.

16 TERUGBLIK Uiteraard werden ook de jarigen van juni gevierd met een lekker stukje slagroomtaart.

TERUGBLIK 17 Lekkere smulmomenten De kookvoormiddag in mei stond in het teken van Italië, die van juni in het teken van sprookjes. In de leefruimte werden er lekkere broodpudding en poffertjes gemaakt. Tijdens de kookvoormiddag in mei maakten we een heerlijke Italiaanse menu klaar. De bewoners uit de leefruimte maakten heerlijke broodpudding.

18 TERUGBLIK Er werden ook lekkere poffertjes gemaakt! We genoten eveneens van heerlijke oosterse snacks tijdens het sprookjessmulmoment met als thema ‘1001-nacht’.

19 TERUGBLIK Verbondenheid binnen Familiehof Ook onze zorgkundigen doen hun best het onze bewoners zo gezellig mogelijk te maken. Zo organiseerden zorgkundigen Linda en Tatjana een lekker ijssalon in de leefruimte. Op 17 mei steunden we de Internationale Dag tegen Homofobie en Trasfobie. Onze 2 regenboogambassadeurs gaven alvast het goede voorbeeld! WZC Familiehof steunt de organisatie ‘Boven de wolken’. Deze organisatie ondersteunt ouders die een kindje verliezen. Zo bezorgt deze organisatie de ouders een tastbare herinnering aan hun overleden kindje. Wie wil, kan een centje deponeren in het daarvoor bestemde potje.

20 TERUGBLIK Team Events plande een gezellige pannenkoekenbak ten voordele van de herinrichting van onze leefruimte in! De eerste aardbeitjes uit onze Belevenistuin werden met smaak goedgekeurd door onze bewoners.

21 TERUGBLIK Zorgkundigen Linda, Elke en Tatjana bakten lekkere wafeltjes voor onze leefruimtebewoners. Met het warme weer maakten Linda en Tatjana een wandeling met verfrissende tussenstop.

22 TERUGBLIK Op zaterdag 17 juni organiseerde Team Events een succesvolle straatverkoop waarbij de winst volop naar de renovatie van de leefruimte gaat.

23 TERUGBLIK Vrijdag 23 juni was het de Dag van de Mantelzorger. Om onze mantelzorgers eens extra in de bloemetjes te zetten, organiseerden we een gezellig tuinfeest met lekkere hapjes en verfrissende drankjes.

JULI LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. AUGUSTUS 24 Gerda Merckx 03/07 – 83 jaar Marcel de Keersmaeker 07/07 – 89 jaar Mireise Van de Voorde 15/07 – 86 jaar Lisette Calluy 20/07 – 87 jaar Jeanne Van Camp 21/07 – 93 jaar Willy Vermeiren 23/07 – 72 jaar Jeanne Vereycken 25/07 – 86 jaar Wiske Victor 27/07 – 93 jaar José De Lathouwer 29/07 – 80 jaar Mitje Van de Mosselaer 04/08 – 85 jaar Jacqueline Debreyne 10/08 – 93 jaar Annie Abts 15/08 – 89 jaar José Stallaert 20/08 – 88 jaar Mariette Van Durme 25/08 – 87 jaar Maria Veulemans 25/08 – 84 jaar Stan Mombaerts 28/08 – 90 jaar Roger Rollier 30/08 – 95 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

25 Kortverhalen – Hugo Ansems Hugo Ansems, een bewoner van WZC Familiehof is een heuse creatieve duizendpoot. Hieronder kan je één van z’n kortverhalen lezen, veel leesplezier!

VOORUITBLIK 26 Wat staat er ons nog te wachten? Tijdens de maand juli staat het thema ‘zomer’ centraal. Verder zijn we ook weer helemaal in de ban van de Tour de France en organiseren we nog een spetterende festivalweek. In juli start de zomervakantie en ook in Familiehof is de zomer goed te voelen. Er staan verschillende zomerse activiteiten en uitstappen op onze planning. Zaterdag 1 juli ging de Tour de France van start en zoals ieder jaar brengen we de sfeer van de Tour ook naar ons WZC. We organiseren een leuke fietswedstrijd! Wil je meedoen? Vraag meer info bij het woon-leefteam of bij de kiné! De week van 24 juli staat volledig in het teken van ‘festivals’ met als hoogtepunt een bezoek aan het Tomorrowland Buurtfeest.

Kunst uit eigen kring 27

DE MOPPENTROMMEL 28 Zit het bier in de man… Een zatte man valt op café een vrouw lastig. "Amai, gij zijt lelijk!“ De vrouw: "Ja, maar gij zijt zat!" De man: "Dat is waar, maar dat is morgen weer over!" Wat een draak! Er komt een zestienjarige jongen lichtelijk in paniek bij zijn oma naar binnen gerend en hij vraagt: “Oma, oma! Heeft u mijn pillen gezien? Ze zitten in een wit potje en er staat LSD op het etiket!” Zegt oma: “Pillen? Oei je pillen! Heb je die draak in de keuken gezien?!” Als een oude man Oma heeft haar haren heel kort laten knippen. Haar kleinzoon ziet haar voor het eerst met het nieuwe kapsel en zegt: “Oma, je ziet er niet meer uit als een oude vrouw.” Oma glundert en zegt: “Dank je wel, jongen. Hoe zie ik er dan wel uit?” “Als een oude man!”

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 29

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 30 Dieltjens Frans (16/04/1937 – 09/05/2023) Héroufosse Francine (24/01/1933 – 28/05/2023) Van Belle Suzanne (08/06/1932 – 03/06/2023) Verelst Corneel (12/05/1933 – 05/06/2023) Van Rompaey Marcel (13/07/1933 – 28/06/2023) De Keersmaeker Marcel (07/07/1934 – 30/06/2023) Van de Vreken Maurice (06/06/1934 – 03/07/2023)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 31

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=