't Residentje - maart - april 2023

‘t RESIDENTJE HET HUISKRANTJE VAN FAMILIEHOF MAART - APRIL Op ons Paasbest!

KORT NIEUWS ACTIVITEITEN UITSTAPPEN WIJ VIEREN FEEST VERBONDENHEID TIJDENS CORONA 2

3 TERUGBLIK Lentefrisse activiteiten Gedurende de maanden maart en april staat de lente centraal. Ook Vaderdag, Pasen en de Week van de Valpreventie komen aan bod. Uiteraard staan eveneens onze vaste activiteiten weer op het programma. Hoewel de maand maart een frisse start nam, droomden we tijdens onze activiteiten reeds van een pril zonnetje. Zo organiseerden we op woensdag 01 maart een kledingverkoop van Seniorfashion. Daar werd de nieuwe voorjaarsmode alvast uitgestald. We kleurden mooie kleurplaten rond de lente in.

4 TERUGBLIK Ook tijdens de creatieve activiteiten stond het thema ‘lente’ centraal. Puzzelactiviteiten rond de lente kwamen eveneens aan bod.

5 TERUGBLIK Zondag 19 maart vierden alle Antwerpenaren Vaderdag. Ook wij in Familiehof legden de week nadien al onze mannelijke bewoners eens extra in de watten. We keken samen in een prentenboek en deden aan denksport rond het thema Vaderdag. Creatievelingen konden zich dan weer uitleven tijdens een knutselmoment rond Vaderdag. Tijdens het rijdend barbiersalon kregen enkele mannen een fikse en verkwikkende scheerbeurt.

6 TERUGBLIK De eerste 2 weken van april stonden in het teken van Pasen. Zo bladerden we in mooie prentenboeken. Gingen we creatief aan de slag. En testten we onze kennis tijdens een heuse Paasquiz en denksportoefeningen.

7 TERUGBLIK Tijdens de Week van de Valpreventie trainden we onze spieren tijdens verschillende activiteiten.

8 We deden ook enkele leuke gezelschapsspelletjes. Ons lichaam trainden we dan weer tijdens de fit-o-meter. TERUGBLIK Zo oefenden we onze hersenen tijdens verschillende denksporten. Uiteraard stonden ook de vaste activiteiten op de agenda.

9 TERUGBLIK Uitstappen Tijdens het voorjaar maakten we verschillende leuke uitstappen. Zo zochten we de lentesfeer op bij Van Uytsel, maakten we een prille lentewandeling en relaxten we bij snoezelruimte ‘t Spinneke. Bij tuincentrum Van Uytsel maken we het altijd gezellig. Vrolijke lentebloemen bekijken, rustig kuieren tussen de planten en als afsluiter een lekker gebakje snoepen. De ideale combinatie voor een geslaagde namiddag!

10 TERUGBLIK Hoewel het zonnetje haar stralen nog maar lichtjes deed schijnen, trokken wij toch onze stoute schoenen aan tijdens een gezellige lentewandeling. Bij Snoezelruimte ‘t Spinneke prikkelden we eerst onze zintuigen in de spiegel- en geluidenkamer en kwamen we nadien helemaal tot rust in de stille ruimte.

11 TERUGBLIK We gingen ook op uitstap naar het Cultureel Centrum van Boom. Daar speelden ze de film: Singing in the rain. Tijdens de Week van de Valpreventie maakten we een interactieve wandeling. Achteraf aten we een calciumrijke snack om onze batterijen weer op te laden.

12 TERUGBLIK Wij vieren feest! Afgelopen maanden vierden we Vaderdag tijdens een rijdend biersalon en werden de jarigen van maart en april gevierd. Alle mannen werden tijdens ons rijdend biersalon extra in de watten gelegd met een lekker biertje en een cadeautje. Schol!

13 TERUGBLIK Op het einde van de maanden maart en april vierden we de jarigen met een lekker stuk taart!

14 TERUGBLIK Ook dit jaar kregen onze bewoners bezoek van de Paashaas! De Paashaas had voor iedere bewoner een zakje lekkere Paaseitjes mee!

TERUGBLIK 15 Koken en smullen Tijdens de kookvoormiddagen maakten we een frisse lentemenu en heer heerlijke Paasdrunch. We organiseerden ook leuke smulmomenten zoals een High Tea en een Paasfeestje. Tijdens de kookvoormiddag in maart maakten we een lentefris menu klaar! Tijdens de maand april stond er een Paasdrunch op de agenda. Een ‘drunch’ omvat een eetgelegenheid tussen lunch en diner in. Zo bereidden we allerlei soorten gerechtjes die tegelijkertijd op tafel kwamen.

16 We organiseerden een gezellige High Tea met zowel hartige, als zoete hapjes en drankjes. Ook met Pasen vierden we feest. We aten iets lekkers en dronken een frisse limonade.

17 TERUGBLIK Verbondenheid in WZC Familiehof Niet alleen het Woon-leefteam is druk in de weer om jullie, onze bewoners, een gezellige tijd te bezorgen, ook anderen dragen hun steentje bij. Zorgkundigen Linda en Tatjana bakten lekkere poffertjes voor onze bewoners van de leefruimte. Enkele leerlingen van het St. Ritacollege in Kontich kwamen voorlezen voor onze bewoners.

18 Zorgkundige Jessy zorgde voor een leuke invulling van onze bewoners hun dag tijdens verschillende creatieve momenten! TERUGBLIK Zorgkundigen Tatjana en Linda gingen ook met enkele bewoners op stap naar het ijssalon!

MEI LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. JUNI 19 Erik Vanderheere 05/05 – 74 jaar Alice Verschueren 10/05 – 86 jaar Herman De Groote 11/05 – 91 jaar Mathilde De Belder 11/05 – 88 jaar Cor Verelst 12/05 – 90 jaar Alex Mariën 13/05 – 76 jaar RetyBrits 18/05 – 81 jaar Rik Schaerlaecken 24/05 – 88 jaar Marcel Raes 25/05 – 84 jaar Simonne Wijn 04/06 – 88 jaar Maurice Van de Vreken 06/06 – 89 jaar Filomene Coveliers 07/06 – 87 jaar Suzanne van Belle 08/06 – 91 jaar Maggy Verfaillie 09/06 – 90 jaar Mia Teunis 11/06 – 74 jaar Louis Van Hoofstat 15/06 – 74 jaar Flor Nagels 22/06 – 82 jaar Eddy Rousseau 25/06 – 69 jaar Josephine Mostien 30/06 – 90 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

20 Kortverhalen – Hugo Ansems Hugo Ansems, een bewoner van WZC Familiehof is een heuse creatieve duizendpoot. Hieronder kan je één van z’n kortverhalen lezen, veel leesplezier!

21

VOORUITBLIK 22 Wat staat er ons nog te wachten? De maand mei staat binnen WZC Familiehof volledig in het teken van de Multiculturaliteit. Tijdens de eerste week van de maand mei staat Mexico in de kijker. De week nadien is Italië aan de beurt. Ook Indonesië passeert de revue. Met Egypte sluiten we onze multiculturele maand af. Rond ieder land organiseren we een quiz, een spelmoment en een creatieve activiteit.

Kunst uit eigen kring 23 Momenteel kunnen jullie de kunstwerken van bewoner Hugo bewonderen in onze gangen. Hij kreeg met zijn tentoonstelling zelfs een artikel in de krant!

24 Creatieve geesten Zorgkundige Stefan is de laatste tijd druk in de weer met het oefenen op potloodtekeningen. Hij tekende voor jullie een plattelandszicht en een zeezicht zoals jullie hieronder kunnen zien op de foto’s. CREA

DE MOPPENTROMMEL 25 Twee mannen zijn zich aan het omkleden op de tennisvereniging. Eentje neemt een bh uit zijn tas en trekt deze aan. De andere kijkt zeer verbaasd en vraagt: ‘Sinds wanneer draag jij bh’s?’. De andere antwoordt: ‘Wel, sinds mijn vrouw een bh gevonden heeft in het dashboardkastje…’. In het midden van een kruispunt vraagt een heer aan de agent: ‘Wat is de kortste weg naar het ziekenhuis?’. De agent antwoordt: ‘Gewoon blijven staan meneer!’. Na een hete dag wil een toerist een duik nemen in een rivier. ‘Zitten hier haaien?’. ‘Nee, nee!’. De toerist springt in het water. ‘Weet u het zeker?’, vraagt de toerist nogmaals voor alle zekerheid. ‘Jaja, hier zitten enkel krokodillen’.

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 26

Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 27 Vereycken Mathilleke (03/10/1930 – 11/03/2023) Vermant Emiel (05/06/1940 – 15/03/2023) Van der Kinderen Nelly (29/05/1941 – 17/03/2023) Hadermann Amedée (16/03/1925 – 30/03/2023) Wargé Justine (01/08/1933 – 25/04/2023)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 28

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=