't Residentje - januari - februari 2023

‘t RESIDENTJE HET HUISKRANTJE VAN FAMILIEHOF JANUARI - FEBRUARI Love is in the air!

KORT NIEUWS ACTIVITEITEN UITSTAPPEN WE VIEREN FEEST WAT STAAT ONS TE WACHTEN 2

3 TERUGBLIK Activiteiten tijdens de wintermaanden Er viel weer heel wat te beleven tijdens de eerste maanden van het jaar. Tijdens de maand januari stond alles in het teken van de winter. In de maand februari kwam Cupido langs en deden we eens gek tijdens de carnavalsweek. Uiteraard stonden ook onze doordeweekse activiteiten op de planning. Koude voeten, wie heeft er tijdens de winter nu niet eens last van? De oplossing? Een heerlijk warm en ontspannend voetbadje! We krijgen het niet alleen lekker warm van een voetbadje, we bewegen ons ook warm met de Belevenistafel. Ambiance maken we eveneens tijdens het zingen van liedjes!

4 TERUGBLIK We oefenden ons brein tijdens enkele puzzelmomenten. Uiteraard speelden we ook leuke gezelschapsspelletjes. Ook een gezond lichaam is van tel! Daarom trainden we onze spieren tijdens de fit-o-meter.

5 TERUGBLIK We maakten het gezellig tijdens een koffieklets of theekransje bij een goede kop koffie of thee. Baby Lily, onze therapiepop, maakte heel wat emoties los bij onze bewoners. Ook huishoudelijke klusjes kennen voor onze bewoners geen geheimen. Zij weten als geen ander hoe de afwas te doen of de tafels te dekken.

6 Gedurende de eerste maand van het jaar stond de winter als thema centraal. Zo organiseerden we bijvoorbeeld een quiz. TERUGBLIK We speelden samen ook een leuk winterspel. Zelfs de creatievelingen kwamen aan bod tijdens het maken van heuse winterkaboutertjes.

7 TERUGBLIK Gedichtenweek 2023 Vanaf 23 januari t.e.m. 27 januari deden we mee met de jaarlijkse gedichtenweek. We haalden de dichter in ons naar boven tijdens verschillende leuke activiteiten. Zo maakten we creatieve kunstwerkjes met gedichten. En lieten we onszelf van onze poëtische kant zien. Ook de kunstwerken in de gangen werden vervangen door prachtige gedichten.

8 TERUGBLIK Jullie schreven ook enkele prachtige gedichten. Als ik buiten wandelen ga, voel ik me vanbinnen hahaha, terwijl ik zing van lalala, en huppel van hopsasa! - Odille V.B. De vriezeman is weer in het land daardoor heb ik warme wanten aan mijn hand. Met een sjaal rond mijn nek en een muts op mijn kop, is wandelen helemaal top! -Odille V.B. Koning winter is in het land die gaat met vriezeman hand in hand. Sneeuw valt zachtjes naar beneden dan spelen wij erin met onze slede. We maken een hele grote pop met een hoed op zijn kop. Na uren spelen heb ik het veel te koud maar wat was het een plezier voor jong en oud! - Yvonne, Liliane, Maria V.C. en Maria G. Wolken Touwtjes om wolken binden om samen je dromen te vinden. Dromen van vandaag en morgen, je dromen nog verborgen, zwevend door de lucht, je dromen zo berucht. Touwtjes om wolken binden, om samen je dromen te vinden. - Bewoners leefruimte B

9 TERUGBLIK Tijdens onze Valentijnsweek hing er heel wat romantiek in de lucht binnen ons WZC. Naar traditie hielden we onze jaarlijkse Valentijnsbrunch. Er werden ook spelletjes, creatieve activiteiten en een filmnamiddag georganiseerd. Romantiek tijdens de Valentijnsweek We reminisceerden over Valentijn met een Valentijn prentenboek. Tijdens onze romantische filmnamiddag deed de film Brasserie Romantiek onze hartjes wat sneller slaan. Ook romantiek troef tijdens een gezellig theekransje. Onze bewoners mijmerden over de liefde tijdens een goed kopje thee.

10 TERUGBLIK Naar goede gewoonte stond ook dit jaar een gezellige en vooral lekkere Valentijnsbrunch op onze planning.

11 De Carnavalsweek: Gek doen doet geen zeer! Tijdens de Carnavalsperiode doen we eens lekker gek. We planden allerlei gezellige activiteiten in rond het thema ‘Carnaval’. TERUGBLIK Zo organiseerden we een creatieve activiteit waar we carnavalsslingers knutselden. Maar ook themagebonden denksporten kwamen aan bod. Enkele bewoners namen ook deel aan een leuke Carnavalsquiz.

12 TERUGBLIK Uitstappen tijdens de wintermaanden Tijdens deze koudere periode in het jaar zoeken we de warmte binnen op. Zo maakten we leuke uitstappen naar Van Uytsel, ‘t Spinneke en de Pizza Hut. In Snoezelruimte ‘t Spinneke konden onze bewoners hun zintuigen prikkelen en nog een keertje helemaal tot rust komen. Bij Van Uytsel konden onze bewoners reeds de lentesfeer opsnuiven.

13 TERUGBLIK Op vraag van bewoner Maurice trokken we er met enkele andere bewoners op uit naar de Pizza Hut.

14 TERUGBLIK De Schellebel op bezoek Iedere maand komen de bengeltjes van de buitenschoolse kinderopvang ‘De Schellebel’ samen met ons de namiddag doorbrengen. Zowel jong, als oud genieten samen van een gezellige namiddag. In januari waren de kleutertjes aan de beurt. Samen speelden we een spelletje rond sprookjes en kleuren. We kleurden samen ook nog mooie kleurplaten in. De lagere schoolkinderen kwamen in februari op bezoek. Samen met onze bewoners werkten ze rond het thema Valentijn. We speelden een Valentijnsspel, schreven een liefdesbrief en maakten een mooi hartje van wol.

15 TERUGBLIK Wij vieren feest! In WZC Familiehof zijn we altijd wel te vinden voor een leuk feestje! We zetten de eerste maand van het jaar in met een grote Nieuwjaarsreceptie. Uiteraard vierden we ook de jarigen van de maanden januari en februari. Samen klinkten we tijdens de Nieuwjaarsreceptie op een spetterend 2023! Uiteraard werden ook onze jarigen van januari goed gevierd!

16 TERUGBLIK Ook in onze leefruimtes was er een gezellige ambiance tijdens de verjaardagsfeestjes. Hetzelfde telde natuurlijk ook voor de jarigen van februari.

17 Er was heel wat sfeer tijdens het Carnavalsfeest! We zongen karaoke, aten een lekkere wafel en dansten mee op de maat van de muziek!

TERUGBLIK 18 Koken en smullen Onze bewoners van de leefruimte mochten opnieuw snoepen van een heerlijk verwenontbijt. Een ander groepje bewoners kookten dan weer hun eigen potje tijdens de kookvoormiddagen. Met Maria Lichtmis aten we lekkere pannenkoeken. Hoe dan ook werd er weer kostelijk gesmuld! Zoals ieder jaar vieren we traditiegewijs op de eerste maandag na Driekoningen Verloren maandag met appelbollen en worstenbroden. In de maand januari stond er ook een gezellige kookvoormiddag op de planning. We maakten een heerlijke winterse menu.

19 Zoals de traditie het voorschrijft, aten we ook in WZC Familiehof lekkere pannenkoeken met Maria Lichtmis.

20 CREA Creatieve geesten Binnen ons WZC zijn er heel wat creatievelingen die graag hun werkjes laten bewonderen. Zo is zorgkundige Stefan de laatste tijd druk in de weer met het oefenen op potloodtekeningen. Hij tekende voor jullie 2 plattelandszichten zoals jullie hieronder kunnen zien op de foto’s.

21 TERUGBLIK Verbondenheid in Familiehof Niet alleen het Woon-Leefteam organiseert leuke activiteiten, ook andere dragen hun steentje bij. Zo organiseerde zorgkundige Jessy enkele leuke activiteiten in de leefruimtes. En ook stagiair Bart speelde samen met enkele bewoners een leuk spel. Jessy organiseerde een leuk speluurtje met de Belevenistafel, ging ook eens creatief aan de slag en deed onze bewoners eendjes vissen. Stagiar Bart speelde de klassieker ‘Mens-Erger-JeNiet’ met enkele bewoners.

Maart LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. April 22 Van den Eynde Louisa 09/03 – 88 jaar De Meyer Kamiel 10/03 – 85 jaar Kempenaers Lea 16/03 – 83 jaar Hadermann Amedee 16/03 – 98 jaar De Clerck Luc 19/03 – 81 jaar Genotte Edith 24/03 – 93 jaar Van Acoleyen Nieke 28/03 – 85 jaar Weyn Maria 12/04 – 80 jaar Dieltjens Frans 16/04 – 86 jaar Van Eynde Thérèse 18/04 – 91 jaar Milans Rosa 20/04 – 89 jaar Praet Martha 22/04 – 85 jaar Ansems Hugo 25/04 – 81 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

23 Kortverhalen – Hugo Ansems Hugo Ansems, een bewoner van WZC Familiehof is een heuse creatieve duizendpoot. Hieronder kan je één van z’n kortverhalen lezen, veel leesplezier!

24

VOORUITBLIK 25 Wat staat er ons nog te wachten? De lente staat voor de deur en dat zie je ook aan onze activiteiten! Op 20 maart start de lente en ook in ons WZC laten we het prille lentezonnetje binnen tijdens verschillende leuke activiteiten. In maart organiseren we een leuke Vaderdagweek. Al onze mannelijke bewoners worden dan extra in de watten gelegd. Tijdens de maand april werken we dan weer 2 weken rond het thema Pasen. Vanaf 24 t.e.m. 30 april staat ‘valpreventie’ opnieuw in de kijker. We organiseren verschillende sensibiliserende activiteiten.

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 26 DONDERDAG

27

DE MOPPENTROMMEL 28 Dierlijk overlijden: Wim gaat aangifte doen van het overlijden van zijn schoonvader. De loketbediende vraagt: ‘De naam’?Wim antwoordt: ‘De Haan’. Waarop de loketbediende vraagt: ‘Geslacht’? ‘Nee verongelukt’. Van je kinderen moet je het hebben! Bart vraagt aan z'n moeder: 'Waarom krijgen heel veel mensen grijze haren‘? Moeder antwoordt: 'Als kinderen heel erg zeuren en vervelend zijn, dan krijg je daar grijze haren van‘. Bart: 'O, nu snap ik waarom oma grijze haren heeft‘! De kracht van geschiedenis! Opa ziet het lage cijfer dat zijn kleinzoon voor geschiedenis heeft gehaald. ‘Toen ik nog jong was, had ik altijd een hoog cijfer voor geschiedenis’, bromt hij. ‘Dat zal best, opa, maar in die tijd was er ook nog veel minder geschiedenis’!

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 29 Suzanna Zaman (13/03/1928 – 18/02/2023)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 30

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=