't Residentje - September & oktober 2022

‘t RESIDENTJE H E T H U I S K R A N T J E V A N F A M I L I E H O F september - oktober Hoera voor de herfst!

KORT NIEUWS UITSTAPPEN SMULLEN THEMA’S TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN 2

UITSTAPPEN 3 TERUGBLIK In het najaar organiseert het woonzorgcentrum Familiehof enkele uitstappen. De uitstappen gaan steeds door in een kleine groep. Er wordt voor gezorgd dat elke bewoner de kans heeft om mee te gaan. Als je graag eens wil meegaan, laat dit dan weten aan één van de woonleefbegeleiders: Sanya, Zowi, Hendrik, Jadzia, Thisbe of Naomi E De uitstappen die georganiseerd worden door WZC Familiehof: • Tuincentrum Van Uytsel • Shoppingcenter Sint-Niklaas • Voorstellingen in het cultureel centrum Aartselaar • Bezoek aan musea’s • Snoezelen in ‘t Spinneke in Kontich • Zwemmen in ‘t Dolfijntje in Willebroek • … Wil je graag een andere uitstap maken of heb je vragen? Neem dan contact op met het woonleefteam. Al onze uitstappen zijn variabel van prijs. Deze worden steeds gefactureerd op het einde van de maand. Zoals bijvoorbeeld drankjes en inkomgelden. We zijn ook steeds op zoek naar vrijwilligers voor met onze bewoners mee te gaan. Hiervoor kan je je steeds aanmelden aan het onthaal of via een email te sturen naar naomi.everaert@vivaltohome.com

4 TERUGBLIK Uitstap naar de zee Op dinsdag 30 augustus gingen we met enkele bewoners naar zee. De bewoners genoten van een wandeling en de frisse zeelucht. Op de middag zijn we iets gaan eten op de wandeldijk. De bewoners hebben alvast genoten van deze uitstap!

5 TERUGBLIK Uitstap ‘t Spinneke Iedere derde donderdag van de maand gaan we met enkele bewoners van de leefruimte naar snoezelruimte ‘t Spinneke. Daar proberen we op een andere manier contact te maken met onze bewoners. We geven onze bewoners de kans even goed te relaxen en zich extra geborgen te voelen.

6 TERUGBLIK Uitstap markt Aartselaar Op vrijdag 23 september sloten we het marktseizoen af voor onze bewoners! De bewoners hadden de kans om rond te kuieren op de markt. We sloten af met een drankje voor we terugkeerde naar Familiehof.

7 TERUGBLIK Uitstap Van Uytsel De winteruitstappen doen stilaan zijn intrede. Terug tijd om naar het bloemencentrum Van Uytsel te gaan. De eerste groep heeft alvast genoten! We stoppen steeds in de cafetaria om een lekker stukje taart en koffie te nuttigen.

8 TERUGBLIK Uitstap jaarmarkt Schelle Op zaterdag 15 oktober trokken we er ook op uit met een grote groep bewoners, familieleden en vrijwilligers. Het deed ons deugd tussen het feestvierend volk door de straten van Schelle te wandelen. Na een lekker drankje trokken we moe, maar voldaan weer huiswaarts.

9 TERUGBLIK Kippenslag Op vrijdag 16 september organiseerde team events een heuse kippenslag ten voordele van de leefruimte. Bewoners, familieleden en vrienden konden zich inschrijven voor dit smulfestijn! Bedankt team events voor dit mooie initiatief.

10 TERUGBLIK Lekker en gezellig smullen Tijdens de herfstmaanden genoten we van heerlijke gerechten tijdens de smulnamiddagen en kookvoormiddagen. In september organiseerden we ook een cupcake verkoop ten voordele van de alzheimer liga. De bewoners genoten ook van versgebakken appelflappen! Ook smulden we van een uitgebreid verwenontbijt. Zowel de bewoners van de leefruimte, als de andere bewoners genoten van al het lekkers.

TERUGBLIK 11 Zomerquiz De zomer sloten we af met een grote zomerquiz in de cafetaria. De winnende bewoners kregen een leuke prijs: een zakje babbelutten!

TERUGBLIK 12 Thema’s De zomer kwam op zijn einde en het najaar deed zijn intrede. Tijdens de maand september organiseerden we heel wat activiteiten rond het thema ‘Terug naar school’. Tijdens de maand oktober stond de herfst dan weer centraal. In de laatste week maakten we het gezellig griezelig tijdens een heuse Halloween-week.

TERUGBLIK 13 Bewegingsactiviteiten Tot eind december loopt onze stagiair “Sport en Beweging” Colette stage in ons woonzorgcentrum. Zij voorziet extra bewegingsactiviteiten voor onze bewoners. Hieronder vinden jullie wat foto’s terug van deze activiteiten!

TERUGBLIK 14 Dierenbezoek In september kwamen de huisdieren van enkele personeelsleden op bezoek. Ze brachten zowel een bezoek in de kamers als in de leefruimte. De bewoners hebben er van genoten! In oktober kwam de Bunzboerderij op bezoek met kippen en konijnen.

TERUGBLIK 15 20 oktober: dag tegen kanker Ook wij deden mee. We spelden een lintje op als teken van solidariteit. Want kanker draag je niet alleen.

TERUGBLIK 16 Halloweenfeest Op maandag 31 oktober werd er een Halloween feest georganiseerd. Het woon- en leefteam verkleedden zich en maakten griezelige hapjes klaar voor de bewoners.

November LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. December 17 Rosiers Francina 1/11 – 62 jaar Liliane De Ley 4/11 – 82 jaar Odilia Van Bercklaer 4/11 – 88 jaar Roger De Cleen 6/11 – 79 jaar Philomena De Maeyer10/11 – 93 jaar Hendrik Biscop 12/11 – 88 jaar Freddy Vercammen 17/11 – 72 jaar Simonne Heyvaert 18/11 – 81 jaar Edward Claes 19/11 – 83 jaar François De Belder 24/11 – 80 jaar Maria Swiggers 26/11 – 90 jaar Jan Verhees 5/12 – 84 jaar Juliette Talboom 6/12 – 90 jaar Sylvia Diels 7/12 – 90 jaar Juliaan Peeters 12/12 – 77 jaar Maria Guiljam 16/12 – 95 jaar Annie De Grave 19/12 – 92 jaar Angela Ceulemans 19/12 – 91 jaar Agnes Cocquyt 19/12 – 96 jaar Edgard Reyniers 30/12 – 76 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

18 Wat staat er ons nog te wachten? Tijdens het najaar organiseert het woonleefteam verschillende activiteiten. Naast activiteiten gaan er nog verschillende leuke uitstappen door. Begin December komt de Sint bij ons langs! Er worden dan ook allemaal activiteiten rond Sinterklaas gepland. Na de komst van de Sint gaat de kerstperiode van start! VOORUIT BLIK

Kunst uit eigen kring Hebben jullie je ook al eens afgevraagd waar al die schilderijen vandaan komen die in de gangen omhoog hangen op het gelijkvloers? Dan kom je dat op deze pagina te weten! Wij werken namelijk samen met diverse kunstenaars die hun werken graag tentoonstellen binnen Familiehof. Ons woonzorgcentrum is nog op zoek naar personen die graag hun kunstwerken tentoon willen stellen in het woonzorgcentrum. Indien u interesse heeft mag u altijd contact opnemen met onze Ergotherapeut Zowi via het e-mailadres familiehof.ergo@vivaltohome.com. 19

CREA 20 Crea binnen WZC Familiehof Hugo, één van de bewoners, is in zijn vrije tijd bezig met het maken van tal van tekeningen en kunstwerken. Hij wou deze graag delen met de andere bewoners in het WZC. Onze collega Stefan wou ook graag enkele BIC-art tekeningen met jullie delen.

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! U kan aan het onthaal uw favoriete weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 21

DE MOPPENTROMMEL 22 Pijnlijke zaak Een man komt bij de dokter en zegt: "Als ik hier druk heb ik pijn! Als ik op mijn been druk heb ik pijn! Als ik op mijn hoofd druk heb ik pijn!" Dokter: "Aha, ik zie het al uw vinger is gebroken!" Ongedierte! Een man komt een winkel binnen waar dieren worden verkocht. "Ik zou graag een aantal dieren bestellen: 4 ratten, 10 muizen, 21 spinnen en 1 kilo vliegen." "Houd u slangen?" vraagt de verkoper. "Nee! Maar ik ga verhuizen en ik moet het huis achter laten in dezelfde staat als toen ik er ben ingetrokken." Hele of halve idioot De meester is jarig. Hij vraagt aan de kinderen: “Raad eens hoe oud ik geworden ben.” Zegt Jantje: 58. Mis. Zegt Marietje: 49. Ook mis. Zegt Pietje: 35. Weer mis. Komt Rikkie. “Meester, U bent 42 geworden.” “Goed zo, m’n jongen. Hoe heb je dat zo goed geraden?” “Wel meester, dat zit zo: mijn broer is 21 en da’s een halve idioot.”

Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 23 De Kock Marcel (26/11/ 1944 – 7/9/2022) Dombret Leon Frans (20/2/1930 – 9/9/2022) Dierckx Anna Elisabeth (21/9/1935 – 21/9/2022) De Jonghe Robert François (30/7/1944 – 1/10/2022) Van Buyten Maria Fransina (5/12/1929 – 22/10/2022) Een lege plek een groot gemis een mooie herinnering is alles wat er nog is

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 24

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=