't Residentje - Juli & augustus 2022

‘t RESIDENTJE HET HUISKRANTJE VAN FAMILIEHOF JULI - AUGUSTUS ZOMEREDITIE

KORT NIEUWS UITSTAPPEN SMULLEN THEMA’S TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN 2

3 TERUGBLIK Familiehof werkt vanaf oktober afdelingsgebonden Het zorgpersoneel stond de voorbije jaren als één grote inzetbare ploeg klaar: de ene keer op afdeling 1, dan weer op afdeling 3, etc. Er is echter besloten om te gaan werken met vaste medewerkers voor de afdelingen, en dit vanaf oktober 2022. Waarom deze switch? De bedoeling hierachter is om de zorgcontinuïteit en -kwaliteit te verhogen, door vaste teams te creëren die verantwoordelijk zijn voor hun afdeling en bewoners. Stap voor stap gaan we zo vooruit in het continu proces om de best mogelijke zorg voor onze bewoners in een aangenaam werkklimaat te waarborgen. Samen met het invoeren van vaste zorgteams, willen we ook elke afdeling herkenbaar maken door ze een eigen naam en kleur toe te wijzen. Dit beslissen we niet eigenhandig, maar vragen hiervoor de mening van onze medewerkers en bewoners & familieleden. Dit door middel van een korte enquête. U vindt aan het onthaal de enquête terug.

4 TERUGBLIK UITSTAPPEN In het najaar organiseert het woonzorgcentrum Familiehof enkele uitstappen. De uitstappen gaan steeds door in een kleine groep. Er wordt voor gezorgd dat elke bewoner de kans heeft om mee te gaan. Als je graag eens wil meegaan, laat dit dan weten aan één van de woonleefbegeleiders: Sanya, Zowi, Hendrik, Jadzia, Thisbe of Naomi E De uitstappen die georganiseerd worden door WZC Familiehof: • Tuincentrum Van Uytsel • Marktbezoek Aartselaar • Shoppingcenter Sint-Niklaas • Voorstellingen in het cultureel centrum Aartselaar • Bezoek aan musea’s • Snoezelen in ‘t Spinneke in Kontich • Zwemmen in ‘t Dolfijntje in Willebroek • … Wil je graag een andere uitstap maken? Of heb je vragen, neem dan contact op met het woonleefteam. Al onze uitstappen zijn variabel van prijs, deze worden steeds gefactureerd op het einde van de maand. Zoals bijvoorbeeld drankjes en inkomgelden. We zijn ook steeds op zoek naar vrijwilligers voor met onze bewoners mee te gaan. Hiervoor kan je je steeds aanmelden aan het onthaal of via een email te sturen naar naomi.everaert@vivaltohome.com

Uitstap Mosselen Sint-Anneke 5 TERUGBLIK In juli en augustus gingen we naar “De Zeester” op St. Anneke om lekker te smullen van de echte Zeeuwse mosselen. De mosselen waren weer fantastisch zoals altijd.

Uitstap Planckendael 6 TERUGBLIK Deze zomer gingen we ook enkele keren naar de zoo van Planckendael. De bewoners genoten enorm van deze daguitstap. In de namiddag konden ze genieten van een zoete zonde!

Uitstap ’t Spinneke 7 TERUGBLIK Met onze bewoners met dementie gaan we maandelijks naar snoezelruimte ‘t Spinneke. Daar hebben de bewoners de kans om te genieten van de rust en ontspanning. ‘t Spinneke is een snoezelruimte dat bestaat uit verschillende kamers. In elke kamer kan de bewoner op een andere manier ontspannen, zowel actief (voelen aan de muren of luisteren naar muziek), als passief (in het waterbed liggen).

Uitstap Scherpenheuvel 8 TERUGBLIK ‘s Morgens hebben we eerst een misviering bijgewoond daarna kregen de bewoners de kans om een kaars te branden. ‘s Middags zijn we iets gaan eten op restaurant en we konden maar liefst kiezen uit 23 verschillende menu’s. Deze zomer gingen we ook met enkele bewoners naar het bedevaartsoord Scherpenheuvel.

Uitstap naar het Pennekenvolt 9 TERUGBLIK Twee keer per maand gaan we met het woonzorgcentrum naar het Pennekenvolt. Pennekenvolt is de visclub van Schelle, waar de bewoners kunnen genieten van het zonnetje en een drankje. Voor veel bewoners is dit een bekende plek met leuke herinneringen!

Uitstap naar “Tomorrowland” 10 TERUGBLIK Op 20 juli 2022 brachten we met enkele bewoners een bezoek aan het buurtfeest van Tomorrowland. We mochten het festivalterrein vrij verkennen en hebben kennis gemaakt met de verschillende podia. Daarnaast konden onze bewoners ook genieten van muziek op het buurtfeest. Er waren ook foodtrucks aanwezig De bewoners konden kiezen uit verschillende hapjes en drankjes.

11 Viering Nationale feestdag In de cafetaria organiseerde het woonleefteam een heus “ frietkot”. Onze bewoners genoten van frietjes met mayonaise. In de leefruimte werd een wafelbak georganiseerd door enkele zorgkundigen. TERUGBLIK

12 TERUGBLIK Thema: tour de France Op het einde sloten we af met het Tour de France feest. De bewoners genoten van hapjes en drankjes van “ La douce France”. Tijdens de Tour de France werd er eveneens een “Tour de Familiehof” georganiseerd. De bewoners met de meeste kilometers konden kans maken op het winnen van de gele trui, bolletjes trui of groene trui. Proficiat Antonia, Julien en Willy!

TERUGBLIK 13 Moederdagoptreden Enjoy Voor moederdag kwam het muziekduo “Enjoy” langs. De bewoners en hun familie hebben genoten. Er werd daarbij ook gedanst! Het was een groot succes!!

TERUGBLIK 14 Zomerbar Familiehof Het woonleefteam organiseerde in augustus een zomerbar voor bewoners en familieleden en vrienden. Er werden allerlei activiteiten aangeboden voor jong en oud: zoals eendjes vissen, een glitter tattoo laten zetten en genieten van de sfeer en gezelligheid met muziek. Er werden ook enkele versnaperingen voorzien: hotdogs en sangria’s.

TERUGBLIK 15 Verjaardagsviering Op het einde van de maand werden alle jarigen van de maand gevierd met een stukje taart en koffie. Elke bewoner kreeg ook een klein cadeautje aangeboden door Familiehof.

16 TERUGBLIK Donderdag 30 juni namen we afscheid van onze kinesist Francky. Hij heeft jaren steeds met hart en ziel al onze bewoners gesoigneerd. Onze kinesitherapeuten Ann en Carina nemen zijn bewoners over. AFSCHEID VAN ONZE KINESITHERAPEUT

September LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. Oktober 17 WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag! Annie Cools 02/09 – 89 jaar Lisette Van den Bergh 06/09 – 83 jaar Maria Joanna Loos 17/09 – 88 jaar Jean Marien 18/09 – 76 jaar Jozef Vandyck 18/09 – 83 jaar Anna Dierckx 21/09 – 87 jaar Florentina Keirsmaekers 01/10 – 95 jaar Maria Keirsmaker 01/10 – 95 jaar Gaston Polfliet 01/10 – 91 jaar Mathilda Vereycken 03/10 – 92jaar Camiel Dierens 03/10 – 89 jaar Rosa Verbeckt 07/10 – 86 jaar Ludo Verelst 11/10 – 75 jaar Albertina Plessers 13/10 – 87 jaar Antonia Gonzalez 14/10 – 72 jaar Tinneke Macharis 16/10 – 96 jaar José Pauwels 21/10 – 87 jaar Marie Louise Mertens 21/10 – 78 jaar

18 TERUGBLIK

19

20

VOORUITBLIK 21 Wat staat er ons nog te wachten? Ook tijdens het najaar blijven we zeker niet stilzitten. In september begint de start van het nieuwe schooljaar. En daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd. De bunz-boerderij komt tweemaal langs Familiehof op 15 september en 5 oktober. Het is een mobiele zorgboerderij die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van activiteiten met onze therapiedieren. In oktober wordt er Halloween gevierd en organiseren we een heus Halloweenfeest! Het woonleefteam organiseert maandelijks een kookvoormiddag. In september rond het thema ‘tijd van toen’ en in oktober wordt een heus herfstmenu gemaakt. Er wordt ook weer lekker gesmuld tijdens het najaar. Zo staan er enkele verwenontbijten gepland. We smikkelen van een lekkere taart tijdens de verjaardagsfeestjes.

Kunst uit eigen kring Hebben jullie je ook al eens afgevraagd waar al die schilderijen vandaan komen die in de gangen omhoog hangen op het gelijkvloers? Dan kom je dat op deze pagina te weten! Wij werken namelijk samen met diverse kunstenaars die hun werken graag tentoonstellen binnen Familiehof. Ons woonzorgcentrum is nog op zoek naar personen die graag hun kunstwerken tentoon willen stellen in het woonzorgcentrum. Indien u interesse heeft mag u altijd contact opnemen met onze Ergotherapeut Zowi via het e-mailadres familiehof.ergo@vivaltohome.com. 22

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. € 2,80 € 3,00 € 1,80 € 1,35 € 2,99 DINSDAG € 2,10 € 2,10 WOENSDAG €3,50 DONDERDAG € 4,10 VRIJDAG € 4,50 € 4,90 € 5,95 € 4,90 MAANDELIJKSE BLADEN 23

DE MOPPENTROMMEL 24 Bijbelse zomer In de bijbel staat : “ Er was regen 40 dagen en 40 nachten lang”. Dat noemde ze een ramp. In Nederland noemen ze dat gewoon zomer. Het oudste beroep Een timmerman, metselaar en een elektricien zitten tegen elkaar op te snijden over wie het oudste beroep heeft. De timmerman: "Weet je nog: Jezus. Die lag in een stalletje, en dat stalletje is gebouwd door, jawel, een timmerman." Zegt de metselaar: "Nou en, de piramiden stonden er toen al eeuwen en die zijn toch gemetseld." Zegt die elektricien: "Jullie moeten niet zo ruziën want wij hebben toch het oudste beroep." "Op de eerste dag zei god: 'er was licht!' en toen hadden wij de leidingen al liggen." 2,3… 40??? Drie mannen werken bij elkaar op kantoor. Zegt er een: Mijn vrouw was in verwachting en las net het boek: De Olijke tweeling, en een paar dagen erna kreeg ze een tweeling. Zegt de ander: Ook toevallig. Toen mijn vrouw in verwachting was las ze het boek: De drie Musketiers. Een paar dagen daarna kreeg ze een drieling! De laatste man trekt wit weg en zegt : “Oh oh! Mijn vrouw is in verwachting en ze leest het boek: Ali Baba en de 40 rovers!”

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 25 Peeters Jacquelina Bibiana (27/05/1932 – 21/07/2022) Meskens Angelina Raymonda (17/02/1936 – 29/08/2022)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 26

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=