't Residentje - Mei & juni 2022

‘t RESIDENTJE H E T H U I S K R A N T J E V A N F A M I L I E H O F Mei - Juni VAN DE LENTE NAAR DE ZOMER…

KORT NIEUWS UITSTAPPEN SMULLEN THEMA’S TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN 2

UITSTAPPEN 3 TERUGBLIK Nu de zomer in het land is, draaien onze uitstappen terug op volle toeren. Er worden in de zomermaanden verschillende uitstappen georganiseerd door het woonleefteam. De uitstappen zijn steeds in kleine groep, waardoor al onze bewoners de kans krijgen om mee te gaan. Als je graag eens wil meegaan, laat dit dan weten aan één van de woonleefbegeleiders: Sanya, Zowi, Hendrik, Jadzia of Naomi E De uitstappen die georganiseerd worden door WZC Familiehof: • Mosselen eten op Sint Anneke • De zoo van Planckendael • Blankenberge • Pennekenvolt • Marktbezoek Aartselaar • Optredens (theater en muziek) • Bloemenshows • Scherpenheuvel • Snoezelen in ‘t Spinneke in Kontich • Zwemmen in ‘t Dolfijntje in Willebroek • Boerderijbezoek • … Wil je graag een andere uitstap maken? Of heb je vragen, neem dan contact op met het woonleefteam. Al onze uitstappen zijn variabel van prijs, deze worden steeds gefactureerd op het einde van de maand. Zoals bijvoorbeeld drankjes en inkomgelden. We zijn ook steeds op zoek naar vrijwilligers voor met onze bewoners mee te gaan. Hiervoor kan je je steeds aanmelden aan het onthaal of via een email te sturen naar naomi.everaert@vivaltohome.com

4 TERUGBLIK Uitstap markt Aartselaar Tweemaandelijks gaan we op marktbezoek in Aartselaar. Onze bewoners krijgen de kans om enkele aankopen te doen. We sluiten ons bezoek steeds af met een drankje in taverne Wolffhaertshof naast het gemeentehuis.

5 TERUGBLIK Uitstap seniorenfeest Schelle Na twee jaar en twee maanden noodgedwongen wachten konden we eindelijk terug naar het Seniorenfeest van Schelle. Er waren verschillende optredens van onder meer Luc Caals, Sofie en Günther Neefs.

6 TERUGBLIK Uitstap zoo van Planckendael Tijdens de maanden mei en juni gingen we tweemaal naar Planckendael. We genoten niet alleen van het mooie weer, maar ook van alle prachtige dieren. We sluiten ons bezoek steeds af met een zoete zonde in restaurant Toepaja.

7 TERUGBLIK Uitstap: Pennekenvolt Voor Vaderdag gingen we met enkele bewoners naar de visput Pennekenvolt. Onze bewoners genoten van het goede weer op het terras met een drankje.

8 TERUGBLIK Uitstap: zomerwandeling Om de zomer goed in te zetten trokken we er met een hele groep op uit voor een wandeling in Schelle. Gelukkig waren we weergoden ons goedgezind!

9 TERUGBLIK Andere uitstappen Met onze bewoners van de leefruimte gaan we elke maand snoezelen in ‘t Spinneke in Kontich. Enkele bewoners gingen ook kijken naar een theatervoorstelling georganiseerd door Pegode.

10 TERUGBLIK Fijne smulfestijnen in WZC Familiehof Sinds mei organiseert de werkgroep events terug smulnamiddagen. In mei werden er Brusselse wafels met aardbeien verkocht en in juni ijscoupes met vers fruit. De opbrengst van deze smulnamiddagen gaat naar de herinrichting van de leefruimte.

11 TERUGBLIK Fijne smulfestijnen in WZC Familiehof In mei en juni werden verscheidene smulmomenten georganiseerd door het woonleefteam. Er werden weer enkele bewoners verwend met een heerlijk ontbijt met onder meer sandwiches en koffiekoeken. De maand mei stond in het thema van ‘multi-culti’. Wekelijks werden er smulmomenten georganiseerd in het thema van een bepaald land.

12 TERUGBLIK Fijne smulfestijnen in WZC Familiehof Maandelijks zet het woonleefteam een kookvoormiddag op poten, waar samen met een aantal bewoners een driegangenmenu wordt klaargemaakt en verorberd. In mei stond de kookvoormiddag in het teken van China, met oog op de multiculturele maand. In juni luidden we de zomer in met een verfrissende menu.

13 TERUGBLIK Verjaardagsviering Elke laatste woensdag van de maand wordt er een verjaardagsviering georganiseerd. Onze jarige bewoners worden steeds getrakteerd op een stuk taart en krijgen een cadeau.

14 TERUGBLIK Thema activiteiten georganiseerd door het woonleefteam Op 8 mei vierden we Moederdag. We maakten van deze gelegenheid gebruik om onze vrouwelijke bewoners in de watten te leggen. We organiseerden een ontspannend verwensalon waar onze bewoonsters onder andere konden genieten van een handmassage. Ze kregen een hydraterende body-lotion cadeau. Er werden activiteiten georganiseerd in het thema van Moederdag, zoals een creatieve activiteit en een filmnamiddag.

15 TERUGBLIK Thema activiteiten georganiseerd door het woonleefteam De maand mei stond helemaal in het teken van ‘multi-culti’. Elke week stond er een ander land in de belangstelling en werden er daarrond verschillende activiteiten gepland. Er is onder andere creatief bezig geweest rond Australië, Brazilië en China. We trokken de wereld rond en verscherpten onze kennis over de verschillende werelddelen.

TERUGBLIK 16 Spelmomenten Naast de thema-activiteiten, bieden we ook andere activiteiten aan. We profiteerden van het goede weer en trokken naar buiten om samen te petanquen. Daarnaast was er ook nog ruimte voor verschillende gezelschapsspelen. We zetten in op beweging met allerlei oefeningen.

17 TERUGBLIK Dag van de Mantelzorger 23 juni was het Dag van de Mantelzorg. Op die dag staan alle mantelzorgers centraal. Wij in Familiehof wouden deze dag niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. We maakten persoonlijke kaartjes en stuurden deze op naar de mantelzorgers.

Juli LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. Augustus 18 Merckx Gerarda 03/07 – 82 jaar De Keersmaeker Marcel 07/07 – 88 jaar Van de Voorde Mireise 15/07 – 85 jaar Calluy Lisette 20/07 – 86 jaar Van Camp Jeanneke 21/07 – 92 jaar Vermeiren Willy 23/07 – 71 jaar Vereycken Joanna 25/07 – 83 jaar De Lathouwer José 29/07 – 79 jaar Debreyne Jacqueline 10/08 – 92 jaar Verhaegen Annie 17/08 – 92 jaar Stallaert José 20/08 – 87 jaar Van Durme Mariette 25/08 – 86 jaar Mombaerts Stan 28/08 – 89 jaar Rollier Roger 30/08 – 94 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

19

20

VOORUITBLIK 21 Wat staat er ons nog te wachten? In juli en augustus vieren we uiteraard de zomer, maar daarnaast geven we ook aandacht aan de Tour De France. De Nationale Feestdag hoort ook bij de zomer en we vieren de Antwerpse Moederdag. Eind augustus stellen we een week volledig in het teken van kunst. Op 1 juli gaat de Tour de France weer van start. Het einde hiervan wordt gevierd met een Tour de France-feest! Juli gaat gepaard met de Nationale Feestdag. En als we denken aan België, denken we aan… Frietjes! Moederdag laten we niet aan ons voorbij gaan. We voorzien een week vol leuke verwenmomenten voor onze bewoonsters. In augustus halen we de kunstenaar in onszelf naar boven tijdens de kunstweek. We genieten van de zomermaanden met verfrissende en ontspannende activiteiten.

Kunst uit eigen kring Hebben jullie je ook al eens afgevraagd waar al die schilderijen vandaan komen die in de gangen omhoog hangen op het gelijkvloers? Dan kom je dat op deze pagina te weten! Wij werken namelijk samen met diverse kunstenaars die hun werken graag tentoonstellen binnen Familiehof. Momenteel kan je tot en met 23 april de kunstwerken van Sabine Tourné bewonderen. 22

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 23

DE MOPPENTROMMEL Bijbelse zomer In de bijbel staat : “ Er was regen 40 dagen en 40 nachten lang”. Dat noemde ze een ramp. In België noemen ze dat gewoon zomer. Het oudste beroep Een timmerman, metselaar en een elektricien zitten tegen elkaar op te strijden over wie het oudste beroep heeft. De timmerman: "Weet je nog: Jezus. Die lag in een stalletje, en dat stalletje is gebouwd door, jawel, een timmerman." Zegt de metselaar: "Nou en, de piramiden stonden er toen al eeuwen en die zijn toch gemetseld." Zegt die elektricien: "Jullie moeten niet zo ruziën want wij hebben toch het oudste beroep." "Op de eerste dag zei god: 'er was licht!' en toen hadden wij de leidingen al liggen.“ 1,2,3… 40??? Drie mannen werken bij elkaar op kantoor. Zegt er een: Mijn vrouw was in verwachting en las net het boek: De Olijke tweeling, en een paar dagen erna kreeg ze een tweeling. Zegt de ander: Ook toevallig. Toen mijn vrouw in verwachting was las ze het boek: De drie Musketiers. Een paar dagen daarna kreeg ze een drieling! De laatste man trekt wit weg en zegt : “Oh oh! Mijn vrouw is in verwachting en ze leest het boek: Ali Baba en de 40 rovers!” 24

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielid met andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 25 Verdickt Alfred (14/04/1936 – 01/05/2022) Serneels Albert (17/07/1926 – 02/05/2022) Segers Maria (01/02/1946 – 06/05/2022) Verlooy Staf (12/09/1942 – 10/05/2022) Vande Voorde Susanne (26/07/1931 – 17/05/2022) Maximus Maria (11/12/1935 – 18/05/2022) De Meyer Frans (12/01/1934 – 19/05/2022) Baan Armand (10/08/1939 – 26/05/2022) Calluy Maria (06/09/1931 – 26/05/2022) Truyts Leontina (18/03/1929 – 04/06/2022) De Laet Paul (30/09/1940 – 10/06/2022) Croes Raymond (10/06/1936 – 14/06/2022) Van Damme Raymond (20/02/1942 – 20/06/2022) Van Hoof Karel (09/09/1923 – 25/06/2022)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 26

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=