't Residentje - maart - april 2022

‘t RESIDENTJE H E T H U I S K R A N T J E V A N F A M I L I E H O F MAART - APRIL Samen sterk tegen Corona!

KORT NIEUWS UPDATE CORONA SITUATIE ACTIVITEITEN TIJDENS CORONA FEEST TIJDENS CORONA VOORUITBLIK 2

Update Corona-situatie 3 TERUGBLIK De covidcijfers zijn enorm gezakt. Momenteel zitten we op code geel op corona barometer. We kunnen stilaan weer de draad van het leven van voor de Covid-periode oppikken. Zo ook bij ons in het WZC, natuurlijk met de nodige voorzorgen in acht genomen. De mondmaskerplicht voor het personeel en bezoekers blijft van kracht in Familiehof. Er zijn ook leuke vooruitzichten: Zo startten we in de maand mei weer met uitstappen op zoals een marktbezoek, uitstapjes naar de Zoo van Planckendael en bezoeken we opnieuw Snoezelruimte ‘t Spinneke. In juni zullen we ook starten met onze uitstap Mosselen eten op SintAnneke.

4 TERUGBLIK Activiteiten tijdens Corona We zetten de maand maart goed in met het thema Carnaval. Ook het thema lente en de Vaderdagweek kwamen aan bod. April stond dan weer in het teken van Pasen. Tijdens de laatste week van april schonken we extra aandacht aan valpreventie. De eerste week van maart stond carnaval voorop. We organiseerden allerlei leuke activiteiten zoals zoekplaten, creatieve activiteiten en reminiscentie.

5 TERUGBLIK Gedurende de maand maart stond dan weer het thema ‘lente’ in de kijker. Zo deden we allerlei leuke activiteiten rond het thema ‘lente’ zoals knutselen, een prentenboek bekijken, denksport en nog zoveel meer.

6 TERUGBLIK We genoten ook van de eerste prille stralen van het lentezonnetje in onze eigen Belevenistuin.

7 TERUGBLIK Tijdens de Vaderdagweek organiseerden we weer heel wat toepasselijke activiteiten. Zo waren zelfs de tegelspreuken bij de koffie in het thema van Vaderdag! Zo keken we in een mooi Vaderdagprentenboek, knutselden we leuke stropdassen en speelden we een spelletje Pitjesbak. Al onze mannelijke bewoners kregen ook een welriekend cadeautje. Zij kregen speciaal ter ere van Vaderdag een parfum cadeau. We gingen ook rond met ons rijdend barbiersalon waar enkele mannen konden genieten van een relaxerende scheerbeurt, een biertje en wat borrelhapjes.

8 TERUGBLIK Op 1 april knutselden we met enkele bewoners een 1-aprilvis! We organiseerden vele leuke activiteiten rond het thema ‘Pasen’. Zo kwam de paashaas op bezoek bij de bewoners. Nu april effectief van start was gegaan, stond ook de Paasperiode voor de deur.

9 TERUGBLIK De paashaas deelden lekkere chocolade uit aan onze bewoners. Onze bewoners hebben ook paasstukjes gemaakt. Deze zijn verkocht op de pannenkoekenslag ten voordele van de leefruimte. Enkele bewoners hebben ook geholpen om de ontmoetingstuin klaar te maken voor de zomer.

10 TERUGBLIK Ook in WZC Familiehof namen we deel aan de week van de valpreventie. Onze ergotherapeuten organiseerden een heus valpreventieparcours en nog vele andere activiteiten!

11 TERUGBLIK Uiteraard stonden ook onze vaste activiteiten op de planning. We maakten ook heel wat plezier met onze Belevenistafel. We lieten onze hersenen werken tijdens verschillende denksportoefeningen. Ook snoezelen met Baby Lily stond natuurlijk in onze agenda! Zo was het heerlijk genieten tijdens een nagelsalon of voetbadje.

12 TERUGBLIK Feest tijdens Corona Begin maart hielden we een heus feest ter ere van Carnaval. Ook de jarigen van maart en april werden weer uitgebreid gevierd. We vierden carnaval met een sprookjesachtige stoet, lekkere wafels en sfeervolle muziek! Het woon-leefteam en helpende hand Rita verkleedden zich in verschillende sprookjesfiguren.

13 TERUGBLIK Uiteraard werden ook de jarigen gevierd met een lekker stuk taart en een goede kop koffie of thee.

TERUGBLIK 14 Smullen tijdens Corona Tijdens de Carnavalsviering kregen onze bewoners lekkere wafels te snoepen. Op Aswoensdag werd er een lekker stukje pruimenvlaai voorzien bij de koffie. Bij Carnaval hoort natuurlijk lekker snoepgoed. Daarom kregen onze bewoners een lekkere Brusselse wafel met slagroom of suiker!

15 TERUGBLIK Aswoensdag, het begin van de vasten, wordt traditioneel gevierd met een lekker stukje pruimenvlaai, zo ook hier bij ons. Team Events organiseerden tijdens het paasweekend een pannenkoekenslag! Het animatieteam organiseerden een heerlijke paasbrunch.

Mei LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. Juni 16 Struyf Hilda 02/05 – 89 jaar Verschueren Alice 10/05 – 85 jaar De Belder Mathilda 11/05 – 87 jaar Mariën Alexis 13/05 – 75 jaar Brits Rety 18/05 – 80 jaar Raes Marcel 25/05 – 83 jaar Peeters Jacqueline 27/05 – 90 jaar Van der Kinderen Nelly 29/05 – 81 jaar Gillis Jan 06/06 – 86 jaar Suzanne Van Belle 08/06 – 90 jaar Mon Croes 10/06 – 86 jaar Keiser Mariëtte 13/06 – 97 jaar Nagels Flor 22/06 – 81 jaar Beliën Rita 23/06 – 82 jaar Mostien Josephine 30/06 – 89 jaar WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag toe!

17

18

VOORUITBLIK 19 Wat staat er ons nog te wachten? Tijdens de maand mei vieren we Moederdag en organiseren we een heleboel activiteiten rond het thema ‘Multi-Culti’. Juni staat dan weer in het teken van Vaderdag en de Tour de France. De maand mei wordt ingezet met een heuse Moederdagweek. We organiseren leuke activiteiten zoals een crea-moment, filmnamiddag en een verwensalon. Ook krijgen al onze bewoonsters een fijne attentie cadeau. In juni gaat ook de Tour de France weer van start. Ook wij geraken tijdens de Tour de France week helemaal in de ban van deze wedstrijd. Ook Vaderdag kunnen we uiteraard niet vergeten! We organiseren in juni een leuke Vaderdagweek met toffe activiteiten! Verder staat mei in het teken van de Multiculturaliteit. We nemen jullie tijdens de activiteiten mee naar verschillende landen en culturen!

Kunst uit eigen kring Hebben jullie je ook al eens afgevraagd waar al die schilderijen vandaan komen die in de gangen omhoog hangen op het gelijkvloers? Dan kom je dat op deze pagina te weten! Wij werken namelijk samen met diverse kunstenaars die hun werken graag tentoonstellen binnen Familiehof. Momenteel kan je tot en met 30 juni de kunstwerken van Sabine Tourné en bewonderen. 20

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 21

DE MOPPENTROMMEL 22 Wilde westen! Er rijdt een cowboy door de prairie. Op een gegeven moment ziet hij een man met zijn oor op de grond liggen. De man zegt: "Een postkoets met zes paarden: drie zwart, twee bruin en een wit." "Kun je dat allemaal horen?" vraagt de cowboy. "Nee," zegt de man: "die zijn net dwars over me heengereden…”. Alles is groter! Een gids begeleidt een groep toeristen. “Zie hier, dat is ons stadhuis,” zegt hij. “Dat hebben wij ook, maar veel groter,” antwoordt een Amerikaan. Ze komen aan bij het Belfort. “Och, dat hebben wij ook, maar veel groter,” roept de Amerikaan. De gids wijst nu naar een derde gebouw. “Zo een hebben wij wel een tienmaal zo groot,” zegt de Amerikaan. “Dat kan ik gerust geloven,” antwoord de gids. “Dat is het zothuis”. Vooroordelen Een man werd veroordeeld voor diefstal. Toen zijn advocaat besloot om in beroep te gaan, vertelde de man hem dat hij op het ogenblik van de diefstal in de gevangenis zat. “Maar waarom hebt u dat feit niet vermeld tijdens de rechtszitting?” vroeg de advocaat. “Omdat ik vreesde dat de jury zich dan een vooroordeel over mij zou vormen”.

GEDICHTJE WE NEMEN OOK AFSCHEID… 23 Nicolle Huych (22/06/1940 – 01/03/2022) Louisa Serrien (21/06/1928 – 04/03/2022) Charles Gosselin (05/11/1938 – 05/03/2022) Mariette Van Onckelen (02/05/1935 – 08/03/2022) Georgette Van Meirhaeghe (05/01/1947 – 08/03/2022) Robert Hadermann (11/11/1927 – 13/03/2022) Magdelena Costermans (29/01/1933 – 16/03/2022) Marcella Craeyenveld (01/12/1936 – 17/03/2022) Virgenie Van Dyck (20/08/1934 – 23/03/2022) Jan Gilles (06/06/1936 – 13/04/2022) Pieter De Bruyn (08/04/1936 –14/04/2022)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 Familiehof.administratie@vivaltohome.com Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 24

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=