't Residentje - November & december 2021

‘t RESIDENTJE H E T H U I S K R A N T J E V A N F A M I L I E H O F NOVEMBER - DECEMBER Samen sterk tegen Corona!

KORT NIEUWS UPDATE CORONA SITUATIE ACTIVITEITEN TIJDENS CORONA FEEST TIJDENS CORONA VERBONDENHEID TIJDENS CORONA 2

Update Corona-situatie 3 TERUGBLIK Na de derde boosterprik ging het een tijdje de goede kant uit met de Corona-cijfers. Uiteraard profiteerden wij er van om nog snel enkele uitstappen en een gezellig optreden in te plannen. Spijtig genoeg begonnen de cijfers eind december opnieuw te stijgen. De overheid nam weer enkele maatregelen en ook wij trokken onze teugels weer wat steviger aan. Uitstappen werden weer een poosje uitgesteld en ook animatie van buitenaf (zoals bijvoorbeeld een optreden) mocht even niet meer doorgaan. Tijdens onze activiteiten houden we extra rekening met ventilatie en afstand houden. Spijtig, maar noodzakelijk. We bleven echter niet bij de pakken zitten en zorgden er voor dat onze bewoners op een gezellige manier de Feestdagen konden doorbrengen.

4 TERUGBLIK Activiteiten tijdens Corona De laatste maanden van het jaar doen hun intrede. Tijdens de maand november stond het thema ‘nostalgie’ centraal en ook de Seniorenweek werd zeker niet vergeten. De feestmaand bij uitstek is uiteraard december. We organiseerden tal van activiteiten rond Sinterklaas, de winter en, hoe kan het ook anders, de Feestdagen. Gedurende de hele maand november blikten we terug op het verleden en organiseerden we activiteiten waar we nostalgisch van werden. In de leefruimte speelden we ook een leuk bordspel rond nostalgie. Liedjes zingen, een prentenboek bekijken, een spelletje memory, knutselen en nog zoveel andere activiteiten stonden in het teken van ‘nostalgie’.

5 TERUGBLIK Ook de kookvoormiddag en smulnamiddag stonden in het teken van ‘nostalgie’. We organiseerden zelf een filmnamiddag en bekeken de film Coco Chanel. Ook de Seniorenweek vond in de maand november plaats. We organiseerden tal van leuke activiteiten. Jullie konden genieten van een uitstap naar Van Uytsel, leuke volksspelen en een heus verwensalon!

6 TERUGBLIK Tijdens de eerste dagen van december bereidden we ons voor op de komst van de Goedheilig Man en zijn knecht. Maandag 6 december was het dan zo ver. Sint en Piet brachten bij iedere bewoner een bezoekje op de kamer en zorgden voor lekkers.

7 TERUGBLIK Na de komst van Sinterklaas gingen we meteen aan de slag met kerstbomen, slingers en lichtjes. Ons WZC werd omgetoverd tot een Winter-wonderland! We planden ook leuke winterse activiteiten in. Zo knutselden onze bewoners van de leefruimte een mooie sneeuwman. Speelden we samen ook een winterspel en lieten we ons brein werken tijdens het oplossen van enkele zoekplaten.

8 TERUGBLIK Uiteraard planden we ook onze vaste activiteiten in. Zo knuffelden onze bewoners van de leefruimte uitvoerig met Baby Lily. Speelden onze bewoners leuke gezelschapsspelletjes. Tijdens de knutselnamiddag konden verschillende creatievelingen hun gedachten de vrije loop laten. Er werd ook op een andere manier creatief aan de slag gegaan met de schilderplaten van aquapaint.

9 TERUGBLIK Uitstappen tijdens Corona We gingen tijdens de laatste maanden van het jaar ook enkele keren op uitstap. Zo gingen we naar Tuincentrum Van Uytsel en snoezelden we in ‘t Spinneke. Na wat rond te kuieren in de winkel was het uiteraard tijd voor een drankje en een stukje taart vooraleer we weer naar het WZC terugkeerden. We gingen ook weer eens snoezelen bij ‘t Spinneke in Kontich. Daar werden al onze zintuigen geprikkeld. Begin november gingen we alvast de Kerstsfeer opsnuiven in Van Uytsel.

10 TERUGBLIK Feest tijdens Corona We hadden natuurlijk ook weer heel wat redenen om feest te vieren hier in Familiehof. Zo vierden we de jarigen van de maanden november en december, werd er ‘een danske geplaceerd’ tijdens een prachtig optreden en organiseerden we een gezellig Kerstfeestje. De jarigen van november werden gevierd met een lekker stuk slagroomtaart en een goede kop koffie of thee. Ook in de leefruimte werd er duchtig gevierd. Alle jarigen kregen een handig geschenk cadeau. Een mooie badhanddoek met 2 bijhorende washandjes.

11

12 TERUGBLIK Net voor de cijfers weer omkeerden, kregen onze bewoners toch nog de kans te genieten van een mooi optreden. Onze bewoners genoten met volle teugen van de prachtige liedjes en melodieën, anderen zongen uit volle borst mee en sommigen waagden zich zelfs aan een dansje! Op donderdag 23 december organiseerden we voor al onze bewoners een gezellig Kerstfeestje in de cafetaria. Gezelligheid, lekkere hapjes en een goed drankje; meer hebben we niet nodig.

13 TERUGBLIK Al onze bewoners kregen ook een warm en praktisch Kerstcadeautje; een mooi fleecedekentje.

TERUGBLIK 14 Smullen tijdens Corona Tijdens de maand november stond de smulnamiddag en de kookvoormiddag in het teken van het thema ‘nostalgie’. We organiseerden ook weer lekkere verwenontbijten. Tijdens de ‘nostalgie’ smulnamiddag snoepten onze bewoners van een ‘lange vingertaart’. Voor de kookvoormiddag toverden we een nostalgisch menu op tafel: erwtensoep met spek, konijn met pruimen en appeltaart. Onze bewoners konden ook een lekker smaakje kiezen uit ons uitgebreide theeassortiment.

15 TERUGBLIK Maandelijks snoepen onze bewoners van de leefruimte van een heerlijk verwenontbijt! Een ander groepje smulden dan weer van een uitgebreid ontbijt met versgebakken eitjes. Ook tijdens de maand december organiseerden we een kookvoormiddag en toverden we een heerlijk Kerstmenu op tafel.

16 TERUGBLIK Verbondenheid tijdens Corona De Feestdagen staan bekend om hun gezelligheid en samen zijn. Dit is tijdens de Covid-periode natuurlijk niet altijd evident. Toch wisten enkelen op een originele manier ons dichter bij elkaar te brengen. Onze directie zorgde voor een warm Kerstgeschenk aan iedere werknemer. Een mooie kerstboom versierd met kerstballen waarop de naam van elke werknemer geschreven staat en een prachtige strik met de leuze ‘Jullie zijn goud waard!’ op. Onze lieve vrijwilligster Rita schreef voor ieder van onze bewoners een prachtige Kerstkaart. En of ze een warme glimlach op onze bewoners hun gezicht toverde.

17

JANUARI LANG ZULLEN ZE LEVEN! Alle jarigen worden op het einde van de maand getrakteerd op een lekker stukje taart en een goede kop koffie of thee. De datum wordt later deze maand meegedeeld. FEBRUARI 18 YvonneDe Saedeleer 02/01 – 91 j. Ursula Loeckx 05/01 – 88 j. Georgette Van Meirhaeghe 05/01 – 75 j. Jeanne Geers 06/01 – 89 j. Agnes Van Damme 09/01 – 79 j. José Van Gysel 17/01 – 90 j. Caroline Praet 18/01 – 82 j. Madeleine Costermans 29/01 – 89 j. Angèle Lauwers 03/02 – 94 j. Maria Van Camp 04/02 – 90 j. Anne-Marie Floren 14/02 – 75 j. Angeline Meskens 17/02 – 86 j. Raymond Van Damme 20/02 – 80 j. Josée Onlcin 24/02 – 88 j. Warre Dirckx 25/02 – 76 j. WZC Familiehof wenst u een fijne verjaardag!

VOORUITBLIK 19 Wat staat er ons nog te wachten? Het nieuwe jaar brengt weer heel wat leuke activiteiten met zich mee! Uiteraard blijven we de warmte binnen opzoeken, daar het weer nog erg koud is. Op 3 januari klinken we op het nieuwe jaar tijdens een kleine, maar gezellige Nieuwjaarsdrink in de mediazaal. Donderdag 13 januari organiseren we een gezellige smulnamiddag rond het thema ‘Winter’ voor al onze bewoners van de leefruimte. We organiseren een knusse filmnamiddag op woensdag 12 januari in de mediazaal. We spelen ook weer verschillende gezelschapsspelletjes tijdens deze koude winterdagen.

Kunst uit eigen kring Hebben jullie je ook al eens afgevraagd waar al die schilderijen vandaan komen die in de gangen omhoog hangen op het gelijkvloers? Dan kom je dat op deze pagina te weten! Wij werken namelijk samen met diverse kunstenaars die hun werken graag tentoonstellen binnen Familiehof. Momenteel kan je tot en met 31 maart de kunstwerken van Lily-Anne Rollier bewonderen. 20

‘t KRANTENWINKELTJE Bestel uw favoriete tijdschrift! Vanaf januari kunnen jullie aan het onthaal weekbladen bestellen. Deze worden geleverd door de dagbladhandelaar Dirk & Ness uit Schelle. Zij zullen de dagbladen leveren op de dagen waarop ze verschijnen. Betaling zal maandelijks verrekend worden via de factuur. DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG MAANDELIJKSE BLADEN 21

DE MOPPENTROMMEL 22 Brief aan de Sint Beste Sint, Mijn wens voor dit jaar is een dikke vette bankrekening en een slank lichaam. Het zou fijn zijn als u deze 2 niet door elkaar zou halen, zoals vorig jaar. Bij voorbaat dank. Slecht Kerstrapport Robin komt thuis met een slecht kerstrapport. Vader zegt: "Dit is een pak slaag waard“. "Vind ik ook“, zegt Robin. "Kom, ik weet waar de meester woont“. Vergeetachtige Kerstman In een winkelcentrum in Amsterdam vroeg de kerstman aan een meisje hoe ze heet en kreeg alleen een boze blik. De kerstman herhaalde de vraag. Tenslotte zei het meisje verontwaardigd: “Dat heb ik je vanmorgen op school verteld en nu ben je het al vergeten!”.

GEDICHTJE Jaarlijks organiseert de werkgroep Palliatieve Zorgen eind november een herdenkingsdienst in WZC Familiehof. Tijdens deze dienst halen we, samen met de familieleden van de overleden residenten, herinneringen op. We herdenken onze residenten die het afgelopen jaar overleden zijn en bieden de familieleden de mogelijkheid om nog eens na te praten over hun familielidmet andere families of met het zorgteam. Jaarlijkse Herdenkingsdienst WE NEMEN OOK AFSCHEID… 23 Verelst Frans (16/03/1933 – 14/11/2021) Van Keer Lowieza (11/01/1922 – 17/11/2021) Vermeiren Roger (27/12/1926 – 19/11/2021) Avonts Jozefa (03/06/1928 – 22/11/2021) De Roeck Emiel (15/10/1931 – 30/11/2021) De decker Angéla (10/12/1929 – 10/12/2021) Van Trier Elza (31/10/1930 – 28/12/2021) Haaren Robert (26/12/1931 – 06/01/2022)

ALGEMENE WEETJES… Like onze Facebookpagina Bezoek onze website www.familiehof.be Zowel bezoekers, als residenten kunnen gebruik maken van ons wifi ‘gastennetwerk’. Als bezoeker dient u zich aan te melden bij het onthaal, waar u dagelijks een nieuw wachtwoord kan verkrijgen. Als resident kan u via het onthaal een wachtwoord ontvangen dat 6 maanden geldig is. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. WZC Familiehof 03 887 00 19 info@familiehof.be Wie een koelkastje op de kamer heeft, vragen wij extra aandacht te schenken aan het weggooien van vervallen producten en de algemene hygiëne. ‘Hou alles proper en rein, dat is voor iedereen fijn!’ 24

RkJQdWJsaXNoZXIy OTQ5NjY=